Carpa Revolució (Sant Pere de Ribes).

Foto: 

Fes+Chapeau
Carpa Revolució, Sant Pere de Ribes (Garraf)

La Carpa Revolució, epicentre de creació i exhibició de les arts escèniques al Gran Penedès

'Painball', de Les Impuxibles, serà l’espectacle inaugural el 20 d’octubre de la programació 2018-19 en una tardor d’activitat cultural sense interrupció a la carpa de Sant Pere de Ribes
Marta Rius
,
12/10/2018
Espectacles
Clara Peya, Ariadna Peya i Helena Gispert construiran el concepte de llibertat des de la música, la dansa i la paraula el 20 d’octubre a la Carpa Revolució de Sant Pere de Ribes (Garraf).
Propostes socioculturals nacionals i internacionals: monòlegs; xerrades; sessions de filosofia, cinefòrum i karaoke; espectacles, concerts i jam sessions; mercat de segona mà; residència de creació i tallers de circ per a joves

L’espectacle 'Painball' de Les Impuxibles serà el tret de sortida d’inauguració de la nova temporada 2018-19 d’activitats culturals interdisciplinars a la carpa situada a la Masia de Can Puig del municipi garrafenc. Es tracta d’una proposta escènica contemporània, premiada com a espectacle revelació a Fira Tàrrega 2018, que recull la intenció del projecte de la Carpa Revolució: acostar al públic la cultura popular com a element crític i transformador. “Ens fa molta il·lusió estrenar la temporada amb Les Impuxibles, que transmeten el missatge transformador que treballem a la Carpa, un espectacle contemporani per a gent d’avui, que no identifica el circ només com el destinat a la infància, sinó per a un públic crític de totes les edats”, segons Isaac Domínguez, membre de l’organització Fes+Chapeau. Les entrades es poden adquirir per 10€ anticipadament al portal, i per 12€ a taquilla.

Fins al 31 d’agost del 2019, de dijous a diumenge, de 18h a 01h, la carpa serà punt neuràlgic de creació i exhibició permanent de les arts escèniques al Garraf. Romandrà oberta al públic amb propostes nacionals i internacionals: monòlegs; xerrades; sessions de filosofia, cinefòrum i karaoke; espectacles, concerts i jam sessions; mercat de segona mà; residència de creació; tallers de circ per a joves i jornades comunitàries per a sòci/es de l’entitat.

Entre els grans espectacles programats fins a final d’any destaca, el 17 de novembre, Leo Bassi i Las Fritas.

En la vessant més social del programa, que vol apropar art i cultura a nous públics, la Carpa Revolució ha tancat enguany un acord amb el Taller de músics per programar concerts del Cabal musical, un projecte d’innovació social per a la inclusió basat en l’acompanyament artístic de joves talents musicals. Així, actuaran artistes emergents com Paula Peso (R&B/soul), Monike Makon (R&B/soul/jazz) o la cantautora Raquel Lúa.

En aquesta línia, la Carpa Revolució segueix col·laborant enguany amb la Residència Redós de Sant Josep, fundació sense ànim de lucre amb més de cent anys al servei de la gent gran de Sant Pere de Ribes. De novembre a maig, la residència acollirà programació continuada d’espectacles intergeneracionals. I del 15 d’octubre al 21 de juny, i en el marc de treball amb les escoles del municipi, es faran tallers de circ (malabars, trapezi, teles, aro, acrobàcies) per a infants de 6 a 12 anys.

Pel que fa a la vessant de suport i promoció  a la creació artística, del 19 al 30 de novembre, la Carpa Revolució acollirà el programa de Residència de Creació per a artistes emergents i professionals de les arts escèniques, que disposaran de l’equipament i infraestructura per a l’experimentació. La programació completa es podrà consultar al web www.fespluschapeau.org a partir del 15 d’octubre.
 

Foto: Fes + Chapeau

La Carpa Revolució, un projecte escènic comunitari arrelat al territori
La Carpa Revolució és un projecte innovador i únic al país. Impulsat per l’entitat Fes+Chapeau, sense ànim de lucre, compta al darrera amb sis edicions del Festival Internacional d’Arts al Carrer Ecosocial a Sant Pere de Ribes. L’any 2013, la localitat garrafenca va acollir la 1a edició del Fes+Chapeau, iniciativa promoguda per La Traca Produccions, La Gardela i persones de l’àmbit sociocultural implicades a nivell particular. El 2014, es crea l’associació Fes+Chapeau amb la voluntat de consolidar el certamen al calendari festiu de la comarca i enriquir-ne el teixit cultural, social, econòmic i turístic arrelat al territori. Aquest va ser l’embrió d’un projecte més ampli: la Carpa Revolució.

L'horitzó de l’entitat -amb 150 sòci/es, 200 voluntàries i 75 col·laboradores- és que la Carpa Revolució esdevingui un espai obert a la creació, investigació, formació i programació artística, que estableixi vincles entre persones del món de la creació i l’art, la gestió cultural, artistes, centres educatius, institucions públiques i habitants del municipi i, per extensió, a les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia. Unes 5.000 persones han assistit a les activitats programades al llarg del 2017-18.

Un factor clau del funcionament de les activitats de la Carpa és el seu finançament. Passant la gorra en acabar les funcions fa possible l’aposta de l’organització per les arts escèniques a criteri del públic assistent.

Festival+Chapeau, Festival Internacional d’Arts Escèniques al Carrer Ecosocial
La programació de la primavera 2019 inclourà la celebració del Fes+Chapeau, Festival Internacional d’Arts Escèniques al Carrer Ecosocial, del 25 al 28 d’abril. Durant quatre jornades, espectacles i artistes de les arts escèniques es donaran cita a la Carpa Revolució, epicentre de creació i exhibició de les arts escèniques al Garraf, Alt i Baix Penedès i l’Anoia. La convocatòria d’artistes per participar al proper festival està oberta al correu fespluschapeau@gmail.com fins al de 15 de novembre. La Carpa Revolució no baixarà el teló a l’estiu, i seguirà oferint activitat fins a mitjan de setembre.
 

Més informació: 

A

També et pot interessar