Terra Ibèrica

Foto: 

Surtdecasa
Els organitzadors, a la Ciutadella

Foc a la Ciutadella

Calafell celebra el quart festival Terra Ibèrica amb el foc com a element central
Marc Guitart
,
16/07/2014
Espectacles
La quarta edició del festival Terra Ibèrica de Calafell arriba amb importants novetats. Una d’elles és el canvi de dates, ja que enlloc de fer-se la primera quinzena d’agost passa a la segona quinzena de juliol, concretament entre els dies 18 i 26. La segona és que l’element central sobre el qual es sustentaran les diferents activitats serà el foc.
Els dos últims dies la Ciutadella cobrarà vida i s'encendran múltiples focs

L’objectiu és que els visitants de la Ciutadella Ibèrica coneguin com el foc formava part de la cultura dels ibers i com el dominaven i l’utilitzaven en la seva vida quotidiana, ja fos per il·luminar-se, cuinar, o fabricar recipients, eines, armes o ornaments. D’aquesta manera, els diferents tallers o activitats familiars estaran relacionats amb aquest element bàsic, com també ho estarà la xerrada ‘Terra i foc’, del dia 22 a les set de la tarda al Centre Cívic Cinema Iris.

El festival en sí comença el divendres 18 de juliol amb la presentació dels resultats de la producció de ferro duta a terme a l’abril a la Ciutadella per José Miguel Gallego, de l’AREX. El Cinema Iris acollirà aquesta xerrada a partir de les set juntament amb la projecció del documental que n’ha fet Zolen Films. Al vespre es farà una visita a la ‘Ciutadella de nit’, on els visitants es podran endinsar en la foscor d’un poble antic sota la llum de la lluna i els estels. La visita, que es farà també el dissabte 19, inclou una degustació de cuina dels ibers.

Durant tota la setmana es faran visites teatralitzades de la mà d’un dels personatges de la Ciutadella, ideals perquè les famílies puguin conèixer la historia d’aquest poble de fa 2.000 anys. Un cop més, el plat fort és la recreació històrica que es deixa per l’últim cap de setmana, amb la Nit del Foc que es farà el divendres 25 i el dissabte 26 a partir de dos quarts de deu del vespre.

Tal com explica Georgina Castells, d’Ibercalafell, aquests dos dies “la Ciutadella cobrarà vida amb tots els seus habitants, i s’encendran una gran quantitat de focs ja sigui als forns de ceràmica, de pasta vítria, de bronze o de reducció de ferro”. Seran els mateixos calafellencs els que donen vida als ciutadans de la Ciutadella, en una activitat que els més petits ja han estat preparant als Casals d’Estiu.

Cossetans a Taula i ruta de Tastets

Com els últims dos anys, durant el Terra Ibèrica un total de 22 restaurants i bars del municipi ofereixen alguns dels plats que menjaven els ibers, així com postres i begudes. A banda dels menús amb plats de l’època, aquest any s’ha incorporat la novetat d’una ruta de Tastets, per a poder menjar una tapa i una beguda fets amb productes dels temps dels ibers. Els Amics del Patrimoni de Calafell són una altra entitat que s’ha involucrat plenament en l’organització del festival.      

Consulteu tot el programa del Terra Iberica.

A

També et pot interessar