Foto: 

Cedida
El clown JAM en una edició anterior del Mitjó

Amb el Mitjó posat fins al genoll

El Col·lectiu Mitjó ha preparat una versió concentrada de la Mostra de Teatre de Titelles de Riudebitlles
Goretti Martínez
,
25/07/2017
Espectacles
Aquest dissabte, 29 de juliol, prepareu-vos per un viatge intens i concentrat a través de l’essència del Mitjó, la Mostra de Teatre de Titelles de Riudebitlles. El Col·lectiu Mitjó ha preparat una versió concentrada de tarda vespre amb alguns dels artistes i companyies que han calat profundament en les anteriors cinc edicions de la mostra.

Després de cinc edicions i un treball intensíssim, l’equip de voluntaris del Mitjó necessitava afluixar el ritme i revisar el bagatge d’aquests anys amb la idea de tornar al 2018 recuperant el format de tres dies de la Mostra i apuntant cap a “un Mitjó d’alta volada” . Per això, aquest 2017, ens trobem amb un Mitjó, Mostra de Teatre de Titelles de Riudebitlles, íntim i recollit, concentrat en durada - serà durant la tarda - vespre d’aquest dissabte - però també en essència.

La Laia Monteagudo, una de les responsables del Mitjó, ens explica que “serà un Minimitjó d’homenatge a les anteriors cinc edicions, amb companyies que ja han passat per la Mostra i que, de fet, en formen part”. Hi haurà espais més íntims i espectacles de petit format.

  • imatge de control 1per1


La plaça de l'Església acollirà bona part de les propostes

Com que és una edició concentrada, recollim una a una les propostes descrites pel propi Col·lectiu Mitjó.

JAM, clown internacional que sol posar-se el públic a la butxaca des del primer segon d’espectacle, torna al Mitjó “per aclamació popular” amb ‘El Mêtre’, “un espectacle amb elements molt senzills i on el joc, la imaginació, la tendresa i el riure són els ingredients principals”.


El clown JAM en una edició anterior del Mitjó

La companyia Madame Gaüc inaugura espai a l’antic molí paperer de Cal Xerta amb la presentació de ‘Fil’, “una peça que barreja el circ i la dansa, un treball poètic, delicat i suggerent”.

Les titelles clàssiques no poden faltar al Mitjó, una mostra que, de fet va néixer gairebé exclusivament al voltant de les titelles. La companyia Sola&Tully, que es caracteritza per com mima els seus espectacles i personatges, presenta un espectacle “acabat de cuinar a foc lent i forn de llenya” sense text, amb titelles fent circ a la vella usança.


Sola&Tully a un dels seus espectacles. Al Mitjó presentaran 'Circ Ulant'

Un dels imperdibles del Mitjó, tot i que no sigui de titelles, és el taller de pintura. Els que hi heu anat sabreu la que es munta amb molt de paper, pintura i un munt d’estris per pintar. Aquest cop, però, el taller es transforma a les mans de la il·lustradora Mercè Galí, que conduirà els participants a través de camins plens d’imaginació  “amb entusiasme i mirada de nena”.


El taller de pintura canvia de format enguany

La música és també imprescindible al Mitjó. En aquest Mitjó concentrat, la banda sonora la posen Corcs, una bateria i un orgue hammond inspirats en la música dels anys 60 i 70: “un so fresc, energètic i molt ballable en un espectacle que no deixa indiferent a ningú”.

Cinc anys creant pòsit

El Mitjó no deixa de ser una mostra d’espectacles però, des de la seva primera edició, és també un espai caracteritzat pel bon ambient, la creativitat i la llibertat. Sant Pere de Riudebitlles s’omple de famílies, amants del teatre, dels titelles, de la música, dels espectacles al carrer… tots disposats a ser testimonis d’experiències estimulants, en el sentit més ampli de l’adjectiu.


Carrer decorat amb motius "mitjonencs" a Sant Pere de Riudebitlles

La Laia Monteagudo ens diu que, quan una cosa es fa des del voluntariat, “es fa des del cor i les ganes de fer passar-s’ho bé als altres amb les coses que ens ho fan passar bé a nosaltres”. Destaca també aquest “micromón” que es crea al poble durant el Mitjó, “un ambient de bon rotllo en el qual la gent gaudeix veient espectacles de qualitat”. També ens parla de les propostes: “Són espectacles que ens parlen, ens interessen personalment i per això tenim ganes de compartir-los amb tothom qui s’acosta al Mitjó, vinguin d’on vinguin”.

Quan li preguntem pel futur del Mitjó, pel que li desitja, ens respon: “Tornar a recuperar la fórmula de tres dies, continuar amb el mateix tarannà -sense créixer més-, seguir oferint una mostra gratuïta per a tothom amb propostes variades, obrir-nos a altres disciplines com ja hem fet amb els grafits, el beat box, les arts plàstiques o la fotografia… buscar aquest maridatge amb altres disciplines”.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar