Festicam

Foto: 

Cedida
Espectacle Naqba

Els 5 imperdibles del Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta

El FesticAM se celebrarà del 12 al 14 d'octubre a Amposta
Surtdecasa Ebre
,
10/10/2017
Arts
Enguany el carrer té una connotació encara més expressiva que altres anys. El Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta #FesticAM17, que se celebrarà del 12 al 14 d'octubre, promou els espectacles de circ i teatre al carrer "sempre des d'una lectura contemporània de l'actualitat" com assegura el director del festival, Jordi Príncep. Enguany hem intentat que totes les propostes aportin una experiència interessant a l'espectador, ja sigui des del punt de vista de la interacció en espais, de l'experiència dramàtica cos a cos o fins i tot dels elements desconcertants" assegura Príncep. El Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta que va néixer fa 4 anys impulsat per l'ETCA, vol apropar al públic el circ i el teatre físic i de moviment. El fet de formar part de la Plataforma d'Arts de Carrer de Catalunya, els introdueix en el circuit d'espectacles tant català com internacional que situa Amposta en el mapa de les arts escèniques. Hem destacat els 5 imprescindibles!

1. La producció propia de l'ETCA a partir d'un text de Bertolt Brecht
'Mare Coratge: desconstruint una guerra'  es basa en un text clàssic de Bertolt Brecht que parla de la immigració, els conflictes en un espai poc convencional. Un espai en que actors i públic estan en el mateix nivell. La idea, com explica Jordi Príncep, ha estat generar una dramaturgia a partir d'una dramaturgia antiga. Personatges descolorits en un paisatge en blanc i negre. Paisatges desdibuixats en un món depriment. La proposta és tornar a llegir a Brecht buscant els mots amb els que es nombra la guerra. Cercant els adjectius que la conformen, les respiracions i els silencis que la defugen, les accions essencials i adjacents dels qui l’habiten? No volem imaginar res. Posem el cap al terra ( aquí i ara) i poc a poc, guiats per l’olfacte, anem disseccionant el text. 
Lloc: Centre d’Art Lo Pati
Dia: 13 d’octubre a les 19.30h
Aforament limitat. Taquilla inversa a benefici de la Fundació Provocant la Pau.

2. Naqba: L'estrena més internacional 
'Naqba: l’últim vals' és un espectacle sobre les relacions humanes i una de les grans estrenes del Festival, ja que és la proposta que acull actors més internacionals. Vindria a ser  un testimoni de les persones que queden després del conflicte per donar a veu als que ja no hi són. Un diàleg entre el circ (màstil, trapezi fix i de vol) i la dansa sobre diverses històries basades en fets reals. L’últim vals com a metàfora dels últims moments de vida. Naqba, com comentàvem, és una companyia formada per artistes que han estat per molts festivals internacionals i que, en aquest cas, tindran l'oportunitat d'estrenar a Amposta. De fet, Naqba és un terme àrab que significa catàstrofe o desastre.
Lloc: Plaça Ramon Berenguer IV
Dia: 13 d’octubre a les 22.00h

3. El carrer protagonista amb elements sorprenents
 'Ceci 3.0' és un espectacle que desconcerta i et genera moltes preguntes. Una cadira de rodes, aparentment abandonada, que corre sola pel mig del carrer. De sobte es mou, ens sorprèn, ens provoca...Es posa en contacte amb nosaltres. Un espectacle que vol desmitificar la por i la confrontació social que tenim, sovint, davant una cadira de rodes, i per extensió la discapacitat. A través del joc i la interacció amb el públic, descobrirem l’ànima i la humanitat d’aquest objecte.
Lloc: Itinerant
Dia: 13 d’octubre a les 8.00h, 19.30h, 21.30h

4. El funky en moviment
La dinamo crea 'Music on cycles' omple el carrer de funky i música en bicicletes. Una banda única que trenca esquemes amb un concert itinerant d’alt voltatge! Els músics apareixen entre el públic amb les bicicletes. Amb una estètica funky elegant i urbana, pedalen i toquen en directe convidant a tothom a moure’s i ballar al més pur ritme funk. Funk is on the road!
Lloc: Itinerant
Dia: 12 d’octubre a les 20.00h, 22.30h

5. 'El carrer és nostre' d’Aida Pallarès i Manuel Pérez
Enguany el carrer té més significat de mai. El FesticAM inclourà la presentació del llibre 'El carrer és nostre' d’Aida Pallarès i Manuel Pérez, un relat sobre les arts escèniques de carrer a Catalunya.  'El carrer és nostre' és un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són i en quin punt estan. En un món que individualitza, privatitza i defineix els límits dels carrers i de les places fins al punt que gairebé no hi ha bancs ni espai per jugar, les arts de carrer poden afavorir una tornada a la democratització dels espais públics. Com crida ara la gent "Els carrers seran sempre nostres".
Lloc: Lo Pati
Dia: 13 a les 19.00h

A

També et pot interessar