Foto: 

CEDIDA
Teatre, dansa, música, art i cinema a la programació cultural de Vilanova i la Geltrú

Una temporada d’espectacles que posa en valor els artistes locals a Vilanova i la Geltrú

Destaquem algunes de les propostes que formen part de la programació cultural de març a juny a Vilanova i la Geltrú
Gemma Urgell
,
09/02/2017
Espectacles
Diuen que ningú és profeta a la seva terra. I sembla que per evitar aquest tòpic, a Vilanova i la Geltrú han volgut enfocar i donar relleu a artistes vilanovins de diferents disciplines; artistes locals amb projecció global. Aquest cop, a més dels tres equipaments que acullen tradicionalment la programació cultural de Vilanova, com el Teatre Principal, l’Auditori Eduard Toldrà i el Centre d’Art Contemporani La Sala, s’hi sumen altres espais com el Museu del Ferrocarril o els Jardins del Museu Romàntic Can Papiol. Un programa que, a més, inclou també el cinema i els tres cicles que es projecten a la ciutat: Documental del Mes, Cicle Gaudí i Versió Original.

Teatre amateur, suport a la dansa, reinterpretació del clàssic i artistes vilanovins

La reinterpretació del clàssic ‘L’Hostalera’, de Carlo Goldoni, versionada i dirigida per Pau Carrió amb set grans actors de la companyia La Perla 29 és, sens dubte, una de les peces claus d’aquesta programació. I, donant suport a artistes locals, el vilanoví Toni Albà estrenarà la seva darrera obra, una comèdia titulada ‘Ossos’, juntament amb Fermí Fernàndez. També l’actriu local Núria Valls forma part dels actors de ‘La Rebel·lia possible’, una obra que parla de tot allò que avui no val res, de l’absurd i l’inútil.

  • imatge de control 1per1

Dues obres també interessants i de temàtica universal formen part del programa primaveral: ‘Clàudia’, produïda pel Festival Grec i el CCCB, és una història d’identitat, valentia i justicia i que es representarà en el marc del Dia Internacional de la Dona; i ‘El fill que vull tindre’, de la companyia valenciana Pont Flotant, una refexió sobre l’educació i l’aprenentatge. D’altra banda, el teatre amateur també té un espai important al programa i en el Dia Mundial del Teatre, el 25 de març, la companyia del Teatre Círcol Catòlic pujaran a l’escenari del Principal per interpretar 'DMT. La Porteria'.


Sinestesia

Pel que fa la dansa, es podrà gaudir de l’espectacle ‘Sinestesia’, una fusió de dansa urbana, contemporànina i arts marcials amb la primera companyia del nostre país que ha participat al festival de Hip Hop Breakin’ Convention de Londres. Destaquem també l’espectacle ‘Tots Dansen’, un projecte del Mercat de les Flors per apropar la dansa als joves de Secundària en el qual hi participaran alumnes de l’IES Manuel de Cabanyes i Dolors Mallafrè.

Espectacles familiars per fer pensar

Un espectacle per a nens i nenes acompanyats pels seus pares és el de circ i clown de la companyia Industrial Teatrera, als jardins del Museu Romàntic Can Papiol amb  l’obra ‘Nàufrags’, sobre la fragilitat i els naufragis quotidians. També la companyia lleidetana Zum Zum Teatre que interpretarà el conte ‘La Gallina dels ous d’or’ o la Cia Com Sona? que ens farà viatjar a través de la música folk són dues de les propostes més interessants.

Destaquem també ‘Saltironets’, una obra escrita per Susana Peix i que la companyia Ballet Jove EternDansa, també de Vilanova, interpretarà en el marc de la Fira Conte Va! Va de Contes.  

Música de tot tipus i per a tots els gustos


Camerata Eduard Toldrà

Els amants de la clàssica podran gaudir amb els diferents els concerts que oferirà la Camerata Eduard Toldrà. O els compositors Mozart i Beethoven també són presents a la programació amb Singular Quintets. A més, tots aquests concerts compten amb les activitats complementàries de divulgació i treball previ per tal d’aprofundir en el fet artístic.  

Les corals vilanovines també prenen el protagonisme amb un concert: ‘Les corals de VNG’ on el Cor de Cambra Isquione, Cor Fònics, Coral Moixaina, Orfeó Vilanoví i VNG Gospel Choir oferiran un concert conjunt. I també el Cor Infantil Amics de la Unió, considerat un dels millors cors de Catalunya, forma part de la programació musical de la ciutat.

Pel que fa el jazz, la compositoria i pianista vilanovina Elisabet Raspall presenta nou disc i serà a L’Auditori Eduard Toldrà. També hi haura música de cine, amb Gio Ensemble i Marc Timon, que oferiran les millors bandes sonores de la història. La cantant de folk i jazz Judit Neddermann portarà el seu segon disc, ‘Un segon’; i, la Nau de Museu del Ferrocarril, serà l’espai on la pianista i compositora Clara Peya juntament amb el multidisciplinar Guillem Albà oferiran ‘Pluja’, un espectacle que busca la màxima proximitat amb el públic.

Escoles que fan 50 anys i artistes penedesencs

Pel que fa les exposicions a La Sala, destaquem ‘L’Exili’, una interessant mirada a la crisi dels refugiats que és el projecte de recerca de Martí Sanchís Aibar, estudiant de batxillerat artístic de l’IES Dolors Mallafrè. D’altra banda, les escoles Cossetània i Ginesta celebren els seus 50 anys i cada una tindrà una exposició pròpia a La Sala per a commemorar aquest aniversari.

La penedesenca Roser Oter, guanyadora del Premi Donart 2017, exposarà a La Sala la seva obra amb el títol ‘Habitar dins del Cor’ i el vilanoví Artur Duch, ‘Retrospectiva d’un camí personal’, un recull dels treballs realitzats des del 1980 fins l’actualitat; la pintura com a diari personal.

A

També et pot interessar