Surtdecasa Penedès
,
17/01/2017
Espectacles

El Vendrell estrena temporada

Música i teatre s'uneixen en una intensa programació cultural de gener a maig

Foto: 

Cedida
Cinc mesos intensos de música, teatre i propostes familiars. El Vendrell ha unit la programació del Teatre Àngel Guimerà, l'Auditori Pau Casals, l'Auditori de l'Escola de Música EMMPAC i l'orgue. El resultat, 25 espectacles amb les millors excuses per sortir de casa! En fem una selecció perquè vagis marcant dates al calendari.

Que tremoli l'Auditori
Si encara penseu que el que passa als auditoris no està fet per a vosaltres us advertim del que us esteu perdent. I és que sigui música clàssica o no, per l'Auditori Pau Casals del Vendrell hi passaran, aquesta temporada, grans, grans concerts. En citem alguns.

Ray Gelato manté viva la tradició dels grans showman del jazz dels anys 40 i 50; tota una icona del swing i el saxo, Gelato serà a Sant Salvador el 21 de gener. Una setmana més tard, l'Orquestra Camera Musicae i el guitarrista Rafael Aguirre ens porten el 'Concierto de Aranjuez' i la 'Simfonia del Nou Món'. El jazz amb arrels llatines dels Afro Blue el 18 de febrer, i La Vella Dixieland, amb vuit músics a l'escenari, durà els clàssics del jazz el 25 de març amb el trompetista Josep Maria Farràs com a artista convidat. Més imperdibles: Chicuelo, brillant com a solista o com a soci de Poveda i Duquende, un escollit. Pocs compositors i guitarristes ha donat el flamenc tan sòlids i influents com Juan Gómez, Chicuelo, que serà a l'Auditori Pau Casals el 15 d'abril amb el pianista Marco Mezquida que no ha parat de sorprendre des de la seva irrupció en l’escena europea.

Conservatoris i escoles de música del país passaran també per l'Auditori amb orquestres, cors i conjunts que us deixaran amb la boca oberta: percussió i cant coral del Conservatori de Cervera; solistes, cambra i conjunt de vent del Conservatori de Vila-seca; i un trio i el Cor de Veus Blanques de l'EMMPAC del Vendrell. La Big Band de l'Escola Músics compartirà el 15 de maig escenari amb Bruno Oro en un homenatge a Frank Sinatra

 

L'EMMPAC dempeus
Estem segurs que els quatre concerts programats a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals acabaran amb intenses ovacions. I sinó, mireu quin cartell.

Maria del Mar Bonet, el 4 de febrer, celebrarà els seus 50 anys als escenaris acompanyada, atents, pel guitarrista Borja Penalba. Segona cita: 18 de març amb The Sey Sisters, un espectacular trio de veus negres que us impregnarà d'emocions, de lluita contra la injustícia, de defensa dels drets humans i d'esperança en el futur. Seguim. Les Suites de Bach, aquelles que Pau Casals va transformar d'estudis a peces de concert, el dia 1 d'abril de la mà de Lluís Claret. I la cirereta de les propostes a l'EMMPAC és 'Recordant García Lorca', repertori de la música popular andalusa amb Josep Ma. Domènech Trio i Albert Carbonell al violí.

 

Què hi passarà al TÀG?
Grans noms teatrals com Jordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagés o Mercè Martinez a 'Avui no sopem', la comèdia que l'11 de març inaugurarà els espectacles teatrals per a públic adult del 2017 al Teatre Àngel Guimerà. Una perla, una meravella imperdible pel 8 d'abril, 'You say tomato', una producció de la Sala Trono amb Anna Moliner i Joan Negrié en una comèdia intensa, profunda i musical que ha viatjat per Catalunya i l'Argentina refexionant sobre l'art, la felicitat, les relacions i, al cap i a la fi, la vida.

El 29 d'abril monòleg 'Emprenyada' amb Maria Juan, a qui potser vau descobrir durant la Festa Major del Vendrell. Un intens relat de Mariua, que cada dia creix més com a persona, literalment. I el 20 de maig el Projecte +Escena duu al TÀG 'Majòrica' de l'Elenc Artístic Arbocenc.

 

Instrumets, bombolles, contes i colors per a famílies inquietes
Que a casa n'hi a de molt i molt petits? La temporada d'espectacles del Vendrell també ha pensat en vosaltres! Un quadre blanc, quatre colors, i música clàssica en directe són els ingredients principals de Pintamúsica, una experiència creativa per a nadons i els seus acompanyants el dia 5 de març al TÀG. També al teatre hi veureu 'Bombolles de paper' de Múcab Dans, el 19 de març. A l'Auditori Pau Casals el 2 d'abril, 'Tot Bufant', amb Pep Gol i Pep Pasqual (membres de La Vella Dixieland) i amb una pila d'instruments de vent; un orgue d'ampolles, una mànega-trompeta, una orquestra de joguines... I al maig, el dia 7, un conte canviat; 'Ai rateta, rateta', del Replà Produccions.

Nits d'orgue
No podia faltar a la programació de la temporada del Vendrell els concerts a l'orgue de l'església. 'Els fenòmens meteorològics a través de l'orgue' aquesta és la curiosa primera proposta, pel 7 d'abril amb Alfred Rodríguez Picó i Juan de la Rubia. El 5 de maig serà el torn dels alumnes dels conservatoris d'Igualada i Terrassa, i el 2 de juny 'La Ruta daurada o el caliu de la cendra', un concert amb la soprà Griselda Ramon i l'organista Àlex Jordi per commemorar els 130 anys del llibre d'Oracions de Santiago Rusiñol.

També et pot interessar