Surtdecasa Penedès
,
04/09/2017
Fires i festes

El Top 5 de les Fires i Festes de Sant Sadurní d’Anoia

No és la Festa Major, però ho sembla. La Capital del Cava viu quatre dies plens de música, teatre i fil·loxeres

Foto: 

Blai Carda / Global Image
La Festa de la Fil·loxera declarada d'Interès Nacional
Sant Sadurní d’Anoia celebra la Festa Major el mes d’octubre, però abans que acabi l’estiu, la Capital del Cava es tenyeix de groc per celebrar la Festa de la Fil·loxera i les Fires i Festes. Enguany, a més, amb la recent declaració de la Festa de la Fil·loxera com a Festa d’Interès Local, de segur que es combatrà com mai la plaga de la fil·loxera. Hem repassat el programa per recomanar-vos aquelles activitats que no us podeu perdre.

1.- Escoltar el pregó de l’artista local Anna Roig
La cantautora Anna Roig, de família vinculada al Penedès i arrels franceses, serà l’encarregada de donar l’inici a les Fires i Festes. I n’estem segurs que la sensibilitat de l’Anna Roig farà emocionar més d’un a la plaça de l’Ajuntament. Com ja ens confessava en aquesta entrevista que li vam fer, estima molt el seu poble i el Penedès: “És una terra diversa, amb ambients i costums diferents i que sempre em sorprèn”.
Dimecres 6 de setembre, 20h
Plaça de l’Ajuntament

2.- Veure com s’estén la fil·loxera amb 'L’escampada de fil·loxeretes'

FOTO: Blai Carda / Global Image

Després del castell de focs, es propaga la plaga de la fil·loxera amb l’escampada de fil·loxeretes. Una cercavila de foc amb 30 elements de bestiari que simbolitzen la propagació de la plaga. S’estén en dues ramificacions que passen pels carrers més cèntrics de Sant Sadurní per acabar a l’Era d’en Guineu i trobar-se amb la fil·loxera gran davant la casa de Marc Mir, un dels 7 Savis de Grècia que van trobar un remei per eliminar la fil·loxera.
Dijous 7 de setembre, després del castell de focs (comença a les 22:30h)
Concentració de fil·loxeres al c/ de Castelló

3.- Ballar funky en família amb ‘Orelles de Xocolata’
‘Funky, funky’ és el darrer espectacle familiar d’Orelles de Xocolata. Després de fer ballar a xics i grans amb ‘Avui fem Pop’ i ‘I Love Rock&Rol’, portaran a Sant Sadurní d’Anoia música disco-funky amb una selecció dels millors temes d’aquest tipus de música. A més, vindran acompanyats de dues xanqueres ballarines i animadores. Música, color, acrobàcies, clown… la combinació perfecta en un espectacle per gaudir en família.
Divendres 8 de setembre, 19:30h
C/ del Raval

4.- La Festa de la Fil·loxera, el combat dels pagesos i la plaga

FOTO: Blai Carda / Global Image

Aquest és l’acte clau de la Festa de la Fil·loxera, amb tots els elements característics i els protagonistes importants: els pagesos, la fil·loxera i les fil·loxeretes, els ceps i els set savis de Grècia. Com ja ens explicava l’any passat la periodista Eva López en aquest article, la plaça de l’Església és l’escenari principal, on pagesos dansen, la bèstia ataca, els ceps es posen malalts i arriben els Savis de Grècia que troben la solució: un empelt de cep americà. I, com afegeix López: “I aquí arriba l’èxtasi. El Triomf final. Una victòria –que tot i estar cantada- cada any té gust de gesta. Centenars de persones saltant i ballant, cantant sota una pluja de cava”.
Divendres 8 de setembre, 22h
Comença al capdamunt del c/ Raval fins a la pl. de l’Església

5.- Teatre i humor amb l’actor David Verdaguer

‘Dos machos Verdes Fritos’ és un espectacle d’humor escrit i dirigit pels membres de la companyia teatral La Bacanal, David Verdaguer i Oscar Machancoses. Una molt bona oportunitat per veure aquest actor de moda, que porta una obra sobre dos homes que, farts que la vida els tracti malament, decideixen exposar els seus sentiments més íntims en veu alta, sense embuts. Un espectacle que oscil·la entre el teatre, el vodevil, el recital musical i l’absurditat.
Divendres 8 de setembre, després de la Festa de la Fil·loxera
Era d’en Guineu

També et pot interessar