Foto: 

Cedida

7 raons per no perdre’t l’Eco Sant Cugat

Sant Cugat Sesgarrigues celebra del 22 al 30 de setembre la setzena edició de la Fira Mediambiental del Penedès
Goretti Martínez
,
20/09/2018
Fires i festes
L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental amb un clar component educatiu i pedagògic, que busca el binomi informació - formació per una participació activa dels visitants. A través de tallers, xerrades, conferències, exposicions, estands del sector públic i privat i activitats adreçades a tots els públics, des d’Eco Sant Cugat volen fer augmentar “el nivell d’eficàcia educativa i de motivació en les bones pràctiques envers el medi ambient”. Objectius? La preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. L’Eco Sant Cugat entoma la seva setzena edició regint-se pels mateixos principis que van veure néixer la iniciativa, entre els quals la participació, la proximitat, la implicació del veïnat i una voluntat clara de contribuir en la millora mediambiental del planeta.

Per tot això que t’hem explicat, et donem 7 raons per no perdre’t la setzena Fira Mediambiental del Penedès Eco Sant Cugat.

1. El seu entorn. A uns minuts en cotxe de Vilafranca, en plena depressió del Penedès central i amb una extensió de poc més de sis quilòmetres quadrats, trobem el municipi de Sant Cugat Sesgarrigues. El seu caràcter 100% penedesenc, la seva història vinculada al cooperativisme i els racons i rutes que presenta fan que sigui un lloc per descobrir i per tornar-hi. Hi descobriràs el llegat del cooperativisme, llocs emblemàtics com el forn o la fresquera i rutes que et permetran gaudir del paisatge del Penedès entre vinyes.2. La pedalada contra el canvi climàtic. El gruix de les activitats de l’Eco Sant Cugat es concentra el cap de setmana del 28 al 30 de setembre. Però aquest dissabte a les 18h tenim la primera cita vinculada a la fira. Es tracta de la Pedalada contra el canvi climàtic que, emmarcada dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, vol fomentar l’ús de la la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i saludable i per reflexionar sobre l’ús excessiu que es fa del cotxe i la moto. Serà un passeig amb bicicleta pels entorns del municipi, una pedalada lúdica i festiva, apta per a tots els públics.

3. Els noms propis. Les conferències són un must de l’Eco Sant Cugat des de la seva primera edició i enguany n’hi ha dues de molt destacades. El divendres 28 de setembre, l’escriptor i periodista Gaspar Hernàndez parlarà de ‘Les claus de la salut emocional’ al Centre Cívic. El dia gran de la fira, el diumenge 30, el nou director de nou director general de l’Institut de Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) Joan Herrera protagonitzarà la conferència ‘Energia i autoconsum. Vector de canvi’. Seran dues oportunitats excepcionals per adquirir coneixement que, de ben segur, et seran útils.4. La 4a Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès. La iniciativa de l’associació local Amics de la Font del Cuscó de fer una sessió de curtmetratges relacionats amb el medi ambient prèvia a l’Eco Sant Cugat continua ben viva. La mostra es fa el dissabte 29 a les 18h a l’auditori del Centre Cívic, l’entrada és gratuïta i es projectaran els títols ‘Garlandes a Santa Fe del Penedès’, ‘Yaku Chaski Warmikuna: Mensajeras del Río’, ‘La batalla de las cacerolas’, ‘Guardiana de los ríos’, ‘Fauna salvatge a Sant Cugat Sesgarrigues’ i el llargmetratge ‘A Plastic Ocean’.

5. L’Espai Salut. La cinquena edició d’aquest espai ofereix la possibilitat d’aprofundir en temes de salut en un sentit molt ampli: alimentació, exercici, relacions, emocions, creativitat, teràpies naturals, tècniques manuals, energètiques i de creixement personal… En aquesta ocasió hi haurà meditació per la pau, exploració dels sons o teatre per a reinventar-te, constel·lacions familiars o abraçades!, per posar alguns exemples.6. L’Ecofira. El diumenge 30 de setembre s'obre durant tot el dia, de 10 a 20h, la zona firal de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors relacionats amb el medi ambient, com les energies renovables, l'estalvi d’aigua, la mobilitat sostenible, els productors artesans agroalimentaris i les entitats i comerços del municipi. També es programen xerrades, conferències, tallers per a grans i petits, un mercat d’intercanvi, una caminada matinal, una bicicletada popular, l’espai gastronòmic o intercanvi de plaques de cava.7. Els tallers per a totes les edats. Taller d'ocells de paper per penjar al sostre, manualitats, mòbils amb elements naturals, experiències de reciclatge… Aquestes són algunes de les propostes de tallers que es poden fer en el marc de l’Eco Sant Cugat. També hi haurà un castell inflable per infants i Ecocavallets. No deixis de consultar el programa!

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar