Imatge del documental 'Fermentación espontánea'

Foto: 

Cedida
Imatge del documental 'Fermentación espontánea'

5 maneres de gaudir de la Festa del Most de Sant Cugat Sesgarrigues

El poble acull aquest cap de setmana la seva tradicional Festa del Most per celebrar l'arribada del vi novell
Goretti Martínez
,
18/11/2019
Fires i festes
Tradicionalment, el tercer cap de setmana d'octubre se celebra a Sant Cugat Sesgarrigues la Festa del Most en motiu del final de la verema i l'arribada del vi novell. Enguany, però, en coincidir amb la setmana que es va fer pública la sentència del procés, es van ajornar la majoria dels actes de la festa mantenint només la trobada gegantera que hi havia programada per aquell diumenge. Els actes s'han reprogramat aquest cap de setmana. La Festa del Most de Sant Cugat Sesgarrigues compta amb diferents actes per a tots els públics: sopars populars, activitats infantils, trobada de gegants, correfoc infantil, ballada de sardanes… Una celebració en la qual es bolca tot el poble i que permet conèixer a fons l’essència del Penedès. Us proposem cinc maneres de gaudir-la.


El documental 'Fermentación espontánea' es podrà veure a la Festa del Most | FOTO: Cedida

1. El vi com a protagonista
L’arribada del vi novell després de la intensa verema és el motiu principal d’una celebració com la Festa del Most de Sant Cugat Sesgarrigues. Per això el món del vi és ben present a la festa a través de diferents manifestacions. Comencem amb el pregó de Blanca Ozcáriz, enològa consultora, biòloga i viticultora, que tindrà lloc el divendres a les vuit del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament. El dissabte, a més a més, es podrà veure el magnífic documental de Clara Isamat ‘Fermentación espontánea’. El documental forma part del projecte basat en el llibre ‘Raíces del vino natural, un año en la viña’ (Sd. Edicions 2016) escrit per ella mateixa. Un viatge de nord a sud i d'est a oest amb el pas dels mesos a la vinya com a teló de fons. La projecció es farà a les set de la tarda a l’auditori del Centre Cívic. La vetllada comptarà amb la presència de Ruben Parera, enginyer agrícola i enòleg de Finca Parera, i en finalitzar la sessió s'oferirà un tast de vins.
 


Portada del conte de Raquel Díaz Reguera 'Quan les nenes volen alt' | FOTO: Cedida

2. Activitats infantils
La canalla i la seva participació són fonamentals en qualsevol festa. També a la Festa del Most de Sant Cugat Sesgarrigues, on hi ha algunes activitats pensades especialment pels més petits de la casa. El divendres a les sis de la tarda, la sala de lectura Antoni Margarit acollirà una sessió de conta-contes amb el conte ‘Quan les nenes volen alt’ i un taller per a nens i nenes d’a partir de sis anys. La proximitat amb el 25N, dia internacional contra la violència envers les dones, fa que el taller porti per títol 'Tots diferents lluitant per la igualtat'. D’altra banda, també diumenge, en aquest cas a les sis de la tarda i per cloure la festa, tindrà lloc l’espectacle familiar ‘Contes amb pa, vi i sucre’, amb cançons, contes, llegendes i tradicions al voltant del món del vi. L’activitat tindrà lloc a la sala del Cafè.
 

  • imatge de control 1per1

 


Correfoc infantil dels Petits Sexes Foc | FOTO: Cedida

3. Foc i més foc
Els Diables Sexes Foc són una de les entitats més actives de Sant Cugat Sesgarrigues i sempre participen en totes les celebracions. A banda d’organitzar els sopars populars de la Festa del Most (ara en parlarem), el dissabte a les sis de la tarda tindrà lloc el correfoc infantil amb els Petits Sexes Foc i una colla convidada. El correfoc començarà a la plaça de l’Església.
 

 


Un àpat en una edició anterior de la festa | FOTO: Cedida

4. Àpats en comunitat
Durant la Festa del Most de Sant Cugat Sesgarrigues hi ha convocats dos sopars populars organitzats pel Ball de Diables Sexes Foc. Són un fantàstic punt de trobada per la gent del poble i tenen lloc el divendres i el dissabte a les nou del vespre a un dels llocs més emblemàtics del nucli, la Parra del Cafè. En cas de pluja, els àpats es farien al Centre Cívic.
 

 


Ballada de sardanes | FOTO: Cedida

5. Cant i ball
La música i el ball són imprescindibles en qualsevol festa. El dissabte, els amants de la sardana en podran ballar a partir de dos quarts d'una a la plaça de l’Ajuntament amb l’acompanyament de la Cobla Catània. A la nit, a dos quarts de dotze, també hi haurà ball amenitzat pels grups Rocbato i Sandunguera. Serà a la sala del Cafè.
D'altra banda, l'ajornament de la festa del most ha fet que s'inclogui un acte nou al programa. Es tracta de l'acte de cloenda del centenari de la Societat Coral El Raïm, que tindrà lloc el diumenge al migdia i que començarà amb la trobada d'estandards i una cercavila pels carrers del poble amb inici a la plaça de l'Església. La cloenda de l'acte i el gran vermut popular tindran lloc a la plaça de l'Ajuntament a les dues de la tarda.
 

 

Més informació: 

A

També et pot interessar