Jump to navigation
El Mercat de l'Aviram és l’essència de la Fira del Gall, on poder comprar qualsevol dels exemplars de la raça Gall del Penedès així com tota mena d’aviram. I a més, amb una característica que fa que aquest mercat sigui únic: el servei d’escorxador. Tries l’au que vols i, sense moure’t del recinte, al cap dues hores, te la tornen sacrificada i plomada. Un servei que funciona tot el dissabte i diumenge al matí i és gratuït. La novetat d’enguany és que totes les parades estaran juntes.
Les millors aus de diferents espècies romanen exposades per a poder conèixer-les. Enguany, a més, una novetat: la Mostra de races de gallines autòctones de Catalunya, on el visitant podrà saber-ne més de les 5 races autòctones catalanes: la pairal, la flor d’ametller, la penedesenca, la del Prat i l’empordanesa. Al mateix espai, també hi tindrà lloc el IX Concurs de Raça Gallina Penedesenca Memorial Amadeu Francesch i el III Concurs del millor color de closca d’ou de la Gallina Penedesenca.
Destacats restaurants del Penedès oferiran fins a 21 receptes d’aviram, vuit d’elles de Gall del Penedès. I es podran tastar amb els vins de la DO Penedès, que a la carpa del Superceller també organitzaran tastos. La novetat d’enguany serà dissabte 16 de novembre, a les 18:30, amb l’acte “Formatge, vins i estrelles” amb un concert del cantant Salva Racero (ex-cantant de Lax’n’Busto) que interpretarà clàssics dels anys 60 fins a l’actualitat i on els assistents podran tastar vins d’alta gamma de la DO Penedès i formatges seleccionats per Xerigots.
Diumenge 17, el bestiari festiu de ploma de Vilafranca, el Gall Tomasot i la Gallina Ballarica, rebran més de 10 bèsties vingudes des de diferents punts de Catalunya. I com ja va sent tradició, la Ballarica recollirà els xumets dels infants. Enguany també hi ha una novetat per als més petits: un espai conta-contes de temàtica d’aviram, anomenat “Quiquiriquic”, on famílies i infants podran gaudir de la vetllada. És un acte solidari per recollir fons per a La Marató de TV3.
El pregó marca l’inici de qualsevol festa i, enguany, l’encarregada serà la periodista i sommelier Ruth Troyano, una de les veus més interessants sobre el món del vi. Troyano té una visió sincera i pròxima del món del vi, però sobretot, de les persones que hi ha darrera de cada ampolla. Autora del cicle de llibre Retrats de Vi sobre enòlegs del nostre país, és una gran comunicadora. Com ella mateixa explica, “el vi m’emociona. Penso en les mans que l’han fet. Penso que, com la gastronomia, ha de ser identitari, social, saludable, sostenible i solidari. Diu Joan Roca que cuinar és cuidar. Quan cuinem i hi posem un bon vi, cuidem dues vegades”.
Tota la informació sobre la Fira del Gall la trobareu al web: www.firadelgall.cat