Jump to navigation
Al llarg de molts anys, la Rambla Principal de Vilanova ha tingut una casa que ha destacat entre tota la resta pel seu estil modernista. Després d'un temps buida, haver acollit un restaurant indi o fins i tot ser la seu d'una immobiliària, ara ja fa uns anys que se li dóna un ús que està a l'alçada de l'espai: acull la Pizzeria Cerveseria Gilda.
El nom oficial de l'establiment pot despistar una mica, però ens trobem davant d'un restaurant amb molta més oferta que pizzes. No és una oferta àmplia en nombre de plats, que tampoc no cal, però sí que, per exemple, és un dels pocs restaurants de la zona on es pot menjar una (bona) sopa de ceba. I a banda d'unes pizzes excel·lents, també podem trobar-hi tota mena de pastes amb unes salses que marquen la diferència.
Plats tant senzills com una sopa de ceba poden arribar a marcar la diferència. En un moment en què les cartes d'un restaurant i altre, dins del respectiu gènere, a vegades sembla calcada, que un restaurant posi a la seva carta plats com aquest poden acabant fent decantar la balança a l'hora de triar restaurant. Més encara si la fan tant bona com al Gilda.
La carta té un ampli assortit d'entrants, però sempre que hi hem anat anem directe a les especialitats de la casa. Molt recomanable qualsevol de les pastes que fan, en especial els macarrons a la putanesca. Les pizzes són fines i cruixents, a la vegada que generoses en ingredients. La carta la completen mitja dotzena d'amanides diferents i també hi ha opció de menjar carn i peix, tot i que no ho hem provat mai i, per tant, ens abstindrem de valorar-ho.
Una de les bones maneres de descobrir el local és a partir dels menús, que van renovant cada setmana. El menú permet escollir entre set primers i set segons plats. El menú inclou pa, les postres, una primera beguda, cafè i xarrup. Els dia de cada dia el preu és de 12,50 euros, mentre que els festius, divendres nit i dissabtes al migdia és de 15,50 euros. Tenint en compte que en molts casos la tria que podrem fer amb el menú és la mateixa que triaríem a la carta, val força la pena aprofitar-lo. Tanmateix, menjant a la carta el preu de la majoria de plats tampoc no es dispara.
Un punt sorprenentment negatiu del menú és que un dels plats és diferent si es demana a la carta o al menú. En veure que la sopa de ceba, al menú, no duia ou, ho preguntem i ens admeten que hi ha dues versions del plat diferents. Un detall decebedor. Per sort, en la resta de plats del menú, no ho hem detectat mai.
Per a qui tingui menys gana, entre setmana també pot ser una molt bona opció el menú Gildita, que per 8 euros inclou el mateix que el menú normal però triant només un plat.
La carta de vins és el gran punt feble del restaurant. Potser per això el Gilda es defineix com a cerveseria. És cert que hi ha una bona carta de cerveses d'importació, però tot i així la carta de vins queda curta. Es troben a faltar vins penedesencs, (o simplement catalans). A més, el salt de preu i qualitat entre els vins més econòmics i la resta és molt gran. O beurem un vi molt humil o bé haurem de disparar el pressupost; no hi ha gamma mitjana i el lambrusco si mai ens ve de gust no és quan tenim el desig de prendre vi.
També és interessant la distribució de les taules. Estem dins d'una casa i les taules estan repartides per diferents habitacions. La més exterior dóna directament a la finestra de la Rambla. Les interiors són les que permeten encabir més comensals, i també permeten descobrir les interioritats d'una casa que els vilanovins sempre ens hem mirat amb especial atenció, tot i que fins no fa gaire anys ho havíem de fer des de fora. El tracte dels cambrers és molt correcte, tot i que a vegades sembla que hi hagi poca coordinació. Res que no ens faci estar segurs que hi tornarem algun altre cop.
“Pizzeria Cerveseria Gilda” Rambla Principal 114, Vilanova i la Geltrú Telèfon: 938 93 57 35 Horaris de la cuina: De dilluns a dijous, de 13 a 15:45h i de 20 a 22:45h Divendres i dissabte, de 13 a 15:45h i de 20 a 23:30h.