Foto: 

CEDIDA
Albert Pla i Diego Cortés actuaran conjuntament a Vilafranca

El Festival Hivernacle escalfa motors

Albert Pla és el cap de cartell de la segona edició del festival vilafranquí
Arnau Mañé
,
17/02/2015
Música
El Festival Hivernacle se celebrarà entre el 22 de febrer i l'1 de març. Després de l'èxit en l'edició anterior, el segon any d'aquest festival comptarà amb músics reconeguts internacionalment i amb una trajectòria força consolidada. Albert Pla, Nico Roig, Pont Saint Esprit i Pau Saura són algunes de les propostes que ofereix un cartell que dobla els artistes convidats respecte l'any passat.
El festival vol consolidar-se en el panorama musical i fer un pas endavant

El cantautor sabadellenc Albert Pla actuarà el proper divendres 27 de febrer al Teatre Cal Bolet de Vilafranca, en el marc del Festival Hivernacle. No ho farà sol, estarà acompanyat dalt de l’escenari per l’excel·lent guitarrista flamenc Diego Cortés. Aquesta és una combinació que es remunta a l’any 2001, quan Pla i Cortés van començar a col·laborar esporàdicament. El concert farà un repàs de les cançons més conegudes de Pla a través del peculiar humor que engloba les seves lletres. Des de l’organització del Festival expliquen que Albert Pla “fa el que vol, quan vol i com ell vol” i aquest és el major dels seus atractius artístics. Les entrades de l’espectacle es poden comprar al web d’ entradium.com o a la Llibreria La Cultural de Vilafranca. La compra d’aquesta entrada permetrà accedir a tots els altres concerts programats pel festival.

Entre el 22 de febrer i l’1 de març, se celebrarà la segona edició del Festival Hivernacle. Enguany, segons han comentat els organitzadors, el festival vol consolidar-se i per això han augmentat el pressupost, contractant el doble d’artistes i concerts que l’any passat. Després de l’èxit del darrer certamen, el festival pretén fer un pas més i "no només ser una plataforma per a artistes emergents, sinó apostar per grans figures, com en el cas d'Albert Pla". La productora musical 'Brave Coast' és l'encarregada d'organitzar tota la logística que comporta un festival d'aquestes característiques.

  • imatge de control 1per1

El Festival Hivernacle d’aquest 2015 també tindrà altres concerts destacats. El diumenge 22 de febrer, obrirà el cartell el grup Pont Saint Espirit, que oferirà un concert-vermut de presentació a l’Espai Muntanya de Sant Jaume. Actualment, el conjunt, que basa la seva música en el pop i el folk americà, prepara el seu primer disc de llarga durada.

Quatre dies després, el dijous 26 de febrer, Cal Bolet acollirà la música folk d’Steve Folk -un cantant i guitarrista britànic que ha tocat a Nova York, Philadèlphia i París, entre d’altres- i de Mad’zelle -una noia barcelonina que canta temes propis en anglès, francès i català.

L’endemà del més que esperat concert d’Albert Pla i Diego Cortés -és a dir, el dissabte 28 de febrer-, el protagonisme el tindrà un reconegut cantautor australià, Peter Loveday, a qui la organització del Festival li dedica la següent definició: “amb lletres que reflecteixen parts boniques i altres de més cruels de la vida”. També l’acompanyaran Pau Saura, que és l’home orquestra, i alguns dj’s més per completar la nit: Ray Molinari, entre d'altres. Aquest concert tindrà lloc a la Sala La Moderna.

Xavieruga tancarà el Festival Hivernacle l’1 de març al Pati de l’Escorxador, amb un concert-vermut de cloenda.

 

Preus de les entrades

El preu de les entrades del festival varia segons el dia desitjat. El cap de cartell, és a dir, el concert d’Albert Pla i Diego Cortés (amb el teloner, Nico Roig, guitarrista i cantant català) té un preu de 17€ -l’entrada anticipada; el concert d’Steve Folk i Mad’zelle, 3€; el de Peter Loveday i Pau Saura costarà 5€. La resta dels concerts establerts tenen una entrada lliure i estan oberts a tot el públic.

L’Ajuntament de Vilafranca dóna suport a aquesta iniciativa i facilita alguns dels espais públics per desenvolupar els concerts previstos. Segons un dels responsables del festival, el consistori aporta "una dotació econòmica i col·labora en la cessió d'infraestructures". El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya també dóna suport al Festival Hivernacle mentre que Estrella Damm és el patrocinador de l'esdeveniment.

A més a més, el Festival Hivernacle forma part dels més de 150 actes que formen la programació de Vilafranca com la Capital Cultural Catalana aquest 2015.

A

També et pot interessar