Pau Vallvé

Foto: 

Cedida
Pau Vallvé acaba de publicar un nou àlbum

Les 5 idees per tornar a començar al Penedès

Activitats culturals, sortides a la natura i la millor gastronomia de tardor
Surtdecasa Penedès
,
28/09/2020
Entorn
La caiguda de les fulles anuncia una bona notícia: el curs engega i el territori s’omple de noves possibilitats i de llançaments culturals a descobrir després de l’aturada de la pandèmia. Al Penedès la tardor comença amb força i amb propostes de tota mena de disciplines: música, cinema, paisatge i bona gastronomia s’associen per satisfer les inquietuds dels més curiosos. A Surtdecasa et proposem algunes cites indispensables de la temporada.

 Anna Andreu presentarà el nou àlbum en el marc del Festival Hivernacle | Foto: Cedida
1. Viu en directe les novetats musicals al festival Hivernacle
Si una cosa ha portat el confinament, és una nova tongada de música que posa la banda sonora a la tardor que arriba. Al Festival Hivernacle, que es realitzarà del 30 d’octubre a l’1 de novembre a Vilafranca del Penedès, s’escoltaran en viu les darreres referències musicals de Pau Vallvé, amb el disc 'La vida és ara' (autoeditat, 2020) i Anna Andreu amb el treball 'Els mals costums' (Hidden Track, 2020) i es podrà gaudir de les veus d’Intana i Steven Munar & The Miracle Band i de les mescles de Transgress Dj.
> Més informació


 La pel·lícula 'Mandibules' de Quentin Dupieux es projectarà al Festival de Cinema de Sitges | Foto: Cedida
2. Que la ficció superi la realitat
Si és possible superar el surrealisme d’aquest 2020, això passarà al Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc a Sitges entre el 8 i el 18 d’octubre. Més avesats que mai a una realitat que supera la ficció, enguany la cita audiovisual se celebrarà en format híbrid, mig online i mig presencial, i combinarà novetats com les de Juanma Bajo Ulloa, Quentin Dupieux o Romain Quirot, entre d’altres, amb el reconeixement del cineasta nord-americà David Lynch, que rebrà el Gran Premi Honorífic del Festival de Sitges.
> Més informació

  • imatge de control 1per1

 


3. Para l’orella al Mes Pau Casals
El Vendrell està d’aniversari quàdruple: fa 250 anys del naixement de Beethoven, un dels músics preferits de Pau Casals, en fa 70 que se celebren els Festivals Pau Casals a Prada de Conflent i un segle que es van fundar l’Orquestra Pau Casals i la Biblioteca Pública del municipi. Per a celebrar-ho totalment adaptats a les restriccions de la pandèmia i que tothom hi pugui tenir accés, enguany les activitats del Mes Pau Casals es transmetran per RTV Vendrell. Des de conferències i taules rodones fins a la tradicional ofrena floral del 22 d’octubre a la tomba del violoncel·lista, no hi ha excusa per no homenatjar el cèlebre músic a la Capital de la Cultura Catalana del 2020.
> Més informació

 

Detall de la imatge promocional del Festival Most d'enguany

4. Cultura de la vinya i cinematogràfica
El Most Festival Internacional de Cinema del Vi celebrarà la seva 10a edició del 5 al 15 de novembre al Penedès i més endavant del 27 al 29 al Priorat, amb un total de 41 treballs procedents de nou països que inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots.La desena edició del Festival Internacional de Cinema del Vi presenta els seus Premis Honorífics, que reconeixen figures essencials en els àmbits del cinema i del vi. El director, guionista i productor Pere Portabella i l’equip del Sàpiens del Vi, un projecte liderat per Ferran Adrià i Ferran Centelles, seran guardonats al Most 2020 per la seva destacada contribució a la cinematografia catalana, d’una banda, i a la divulgació de la cultura del vi, per l’altra.
> Més informació

 


5. Descobreix el territori amb autocaravana
A l’Alt Penedès es pot tornar a engegar el curs sense presses i amb un paisatge on les vinyes hi han deixat la seva empremta. La xarxa d’àrees d’autocaravanes RV Penedès. Sites & Vineyards permet descobrir paratges de la comarca com el molí paperer de Ca l’Oliver de Sant Quintí de Mediona, l’aqüeducte del Pont Nou de Sant Pere de Riudebitlles, el poble medieval de Torre-Ramona o el CIARGA Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria, entre altres punts d’interès.
> Més informació

A

També et pot interessar