Marta Rius
,
06/09/2018
Música

Jazz a la fresca al far de Vilanova

Els vespres del 7 i 8 de setembre l’Espai Far acollirà concerts d’Elisabet Raspall, Lucía & Horacio Fumero i Trópico de Capricornio, entre d’altres

Foto: 

elisabetraspall.com
Elisabet Raspall
A tocar de la mar i a l’emblemàtic Espai Far de Vilanova i la Geltrú, a la platja de la torre lluminosa que li dona nom, es donaran cita les millors propostes artístiques del panorama jazzístic comarcal el cap de setmana del 7 i 8 de setembre.
Jazz al costat del mar al patrimoni museístic del Far vilanoví.

L’associació cultural de músics Vilanova Jazz, l’Associació de Veïns del Barri de Mar, Comerç de Mar i l’Ajuntament de Vilanova s’han unit en l’organització de la primera edició de 'Jazz a la fresca'. El divendres, 7 de setembre, la pianista i compositora vilanovina Elisabet Raspall serà l’encarregada de donar el tret de sortida a dos vespres, de 20:15h a 22:30h, on aquest gènere muscial nascut a Nova Orleans a final del segle XIX serà el protagonista. L’acompanyaran Tom Warburton, al contrabaix; Fredrik Carlsquist, al saxo i al clarinet; i Jarrot Cagwin, a les percussions. Tancaran la vetllada de divendres Lucía & Horacio Fumero, a la veu i piano i al contrabaix.

La Vilanova Big Band.

La Vilanova Big Band, sota la direcció de Jordi Paulí, serà la qui obrirà la programació del dissabte, 8 de setembre. Seguiran Francesc Burrull (piano) i Laura Simó (vocalista). I per cloure la primera edició del certamen, actuarà la formació local Trópico de Capricornio presentant el seu àlbum 'Océanos'. El grup està format per Laura Morillo, a la veu i guitarra; Leo Tejedor, a la guitarra; Gaby Ardèbol, al saxo; Jonàs Santana, a les percussions, i Joan Martí, al contrabaix.

Els assistents podran aprofitar les tardes de portes obertes per visitar el museu del Far de Sant Cristòfol, centre museístic que mostra el ric patrimoni mariner vilanoví. Situat a l’antiga casa del faroner, el Museu del Mar exhibeix alguns dels objectes relacionats amb el món de la pesca i la tradició marinera que l’Associació del Museu del Mar ha anat rebent de donacions de pescadors i veïns del barri de Mar. Inclou també un àmbit dedicat a la preservació i difusió de la memòria oral.
 

També et pot interessar