Foto: 

Cedida
Una imatge de la trobada de Gegants

Cinc propostes per gaudir al màxim de la Festa del Most de Sant Cugat Sesgarrigues

El poble altpenedesenc treu al carrer tot el seu arsenal per celebrar el final de la verema i l’arribada del vi novell
Goretti Martínez
,
12/10/2016
Fires i festes
El calendari del Penedès el regeixen els temps de la vinya i el vi. En aquesta època, arriben als pobles les festes del most, per celebrar el final de l’etapa de la verema i l’arribada del vi novell. A Sant Cugat Sesgarrigues aprofiten, a través de la Comissió de Festes, l’energia de les entitats i la implicació de la seva gent per preparar una Festa del Most que no us podeu perdre per moltes raons. Aquí us fem cinc propostes perquè la pugueu gaudir al màxim.


1. Els sopars populars

La Parra del Cafè de Sant Cugat és un espai singular amb encant propi. Any rere any, per la Festa del Most, s’omple de gom a gom amb els sopars populars que s’hi celebren, tant divendres com dissabte. Servei de brasa, vins novells dels cellers de la zona i música en directe són una combinació perfecta.


2. La trobada de Gegants
És un dels actes que més gent aplega al poble per la Festa del Most. Es tracta de la celebració anual que organitza la Colla Gegantera local, ‘Els Titots’, amb la participació de vàries colles que l’han convidat durant l’any a les seves respectives trobades. Una cercavila pels carrers del nucli antic acaba amb els balls de lluïment de cada colla i una ballada conjunta a la Plaça de l’Ajuntament.


3. El Joc del conill porquí
Per tercera edició, el Ball de Diables Sexes Foc organitza el Joc del conill porquí, una activitat força peculiar que reuneix tota la família. El joc consisteix en col·locar un conillet d’índies, tapat amb una cistella, enmig d’una rotllana de caixetes de fusta. Les caixes, entre 15 i 20, estan numerades amb una porteta i tenen premi (gràcies a col·laboradors del poble i dels voltants). Un cop està tot a punt, es reparteixen números a un preu simbòlic entre el públic i s’aixeca la cistella perquè el conill porquí reparteixi sort tot entrant en la caixeta escollida. Es van fent rondes successivament.


4. Les sardanes
Des de fa uns anys, la tradicional ballada de sardanes de Sant Cugat Sesgarrigues es fa coincidir amb la Festa del Most. És un acte que cada cop reuneix més gent: no només sardanistes, sinó també veïns del poble de totes les edats que, s’animin o no ballar poden gaudir de l’espectacle.

5. El pregó
Aquest és el principal acte institucional de la festa. L’ajuntament proposa cada any alguna persona relacionada amb el món del vi i del cava o la pagesia. El pregó serveix per obrir la festa però també és concebut com una bona oportunitat d’aprendre. Enguany, l’encarregada de pronunciar el pregó a la Sala de Plens de l’ajuntament serà la Glòria Collell, enòloga de les Caves Elyssia i creadora de la línia de vins ‘Mia’. 

Més informació: 

Consulteu tot el programa d’actes aquí.
Al Facebook de la Comissió de Festes estareu al dia de tot el que passa a la Festa del Most

A

També et pot interessar