El Tingladu, Vilanova i la Geltrú

Foto: 

El Tingladu
L'actor Sergi Lòpez i el músic Quimi Portet.

Quimi Portet i Sergi Lòpez presentaran el Tingladu 2019

El 3 de maig, l’entitat Can Pistraus farà públic el cartell de la 12ena edició del festival vilanoví amb el concert de Portet i el monòleg 'Non solum' de Lòpez
Marta Rius
,
29/04/2019
Música
Aquest estiu arribarà la 12 edició del festival El Tingladu a la plaça 1 d’Octubre de Vilanova i la Geltrú. El cartell per ara és una incògnita. Serà el proper divendres 3 de maig que l’entitat cultural Can Pistraus, organitzadora del certamen gratuït de cultura catalana, presentarà els i les artistes que visitaran la capital del Garraf el mes de juliol.
Cultura catalana lliure i gratuïta a Vilanova i la Geltrú

La presentació del cartell del Tingladu 2019 es farà a la Masia d’en Cabanyes, a partir de les 19h, i anirà acompanyada de l’actuació musical del viguetà Quimi Portet (19:30h) i l’espectacle teatral 'Non solum' (22:30h), interpretat per l’actor vilanoví Sergi Lòpez. Portet està de gira 'World Tour 2019' presentant el seu desè treball en solitari 'Festa Major d’Hivern' (2018). Exmembre fundador d’El último de la Fila, Portet trasteja entre el pop, el rock i l’electrònica una "música moderadament moderna i passablement popular". D’altra banda, Lòpez oferirà l’oportunitat única enguany de veure 'Non solum' a la ciutat, un monòleg de comèdia existencial actiu des del 2005.

Totes les edicions han tingut un component de reivindicació i defensa de la cultura catalana accessible per a tothom, d’aquí la seva gratuïtat. L’edició de l’any passat girava entorn al lema 'Adoctrina’t'. Des de l’associació es té el voluntariat com a valor fonamental: "les nostres mans són el nostre capital" és una de les seves insígnies. La comissió organitzadora està formada per una vintena de persones i a cada jornada del festival, tres, hi participen unes 150 persones voluntàries. El festival es financia amb els beneficis del consum a les barres i la col·laboració d’establiments locals.

L'actor Sergi Lòpez en un moment de l'obra 'Non Solum'

El fil que uneix la programació és la música feta en català per artistes dels Països Catalans, que es combina amb la d’artistes convidats d’altres territoris. A l’edició 2018, van pujar a l’escenari artistes amb públic consolidat com Txarango, Gertrudis, Judith Nedderman o Zoo; apostes locals com Copa Lotus; i artistes emergents, com Caritat Humana, amb Jair Domínguez; els sevillans SFDK i els madrilenys Jardín de la Croix, entre d’altres propostes.

Aproximadament, passen unes 7.000 persones diàries pel festival. L’espai, la plaça de l’1 d’Octubre -antic Parc de Baix-a-mar-, permet que el format aculli un públic ampli però que segueixi essent assumible per a l’organització, per tal de no perdre el concepte clau de proximitat. Les entrades per la presentació es poden adquirir als establiments locals Bar Itàlia, Ypsilon i Lotus per 10€ (persones sòcies) i 14€ (no sòcies).
 

Més informació: 

A

També et pot interessar