Panoràmica de Salardú

Foto: 

Cedida

Els 10 imperdibles del Festival Pyrenades

El festival sobre pirineisme omple la setmana santa
Ivet Eroles
,
23/03/2018
Fires i festes
Ja ha començat el festival que per setmana santa ofereix més de 40 activitats per a petits i grans al PyrenMuseu de Salardú (Val d'Aran) i al municipi del Naut Aran. Fem una selecció de les 10 propostes que no us podeu deixar escapar!

1. Els 14 vuit mils d'Òscar Cadiach: diumenge 25 a les 18.00h

El pirineista, alpinista i himalaista Òscar Cadiach presentarà el seu llibre “Els 14 vuit mils” i compartirà les seves experiències, aventures i visió de vida amb el públic de Pyrenades. Cadiach s'ha convertit en el primer català a completar els 14 cims de les muntanyes més altes del planeta, totes ubicades a la serralada de l'Himàlaia.

2. Projecció del film “Més enllà del Kumbhakarma”: diumenge 25 a les 22.00h

El documental “Més enllà del Kumbhakarma”, dirigit per Òscar Cadiach, repassa la història del primer nepalès Sherpa que va aconseguir pujar a tots els 14 vuit mils amb l'ajuda d'oxigen. Aquesta pel·lícula s'emmarca dins de la VIII Mostra de Cinema de Muntanya de Pyrenades.

3. Parc Nacional d'Agüestortes i Estany de Sant Maurici: dilluns 26 a les 18.00h

La Mercè Aníz, directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, parlarà de la conservació i dinamització d'un territori que forma part de la identitat col·lectiva de les valls pirinenques i del país.

4. Descobrint la llum en la foscor: dimarts 27 a les 18.00 i a les 22.00h

Sabeu com capturar les estrelles? La Marta Bretó, fotògrafa professional, desvelarà els secrets de la fotografia nocturna i oferirà un taller a les 22.00h per posar-ho en pràctica. 

5. Medicina en alçada: dijous 29 a les 18.00h

Què li pot passar al nostre cos a 2.000 metres d'altitud? Com podem actuar en determinades situacions. El doctor Miquel Rodríguez, expert en Medicina de muntanya, compartirà alguns dels seus coneixements i explicarà com una actuació eficaç d'urgència pot ser determinant en molts casos.

6. Debat: Er aranès, qui ten era lengua ten era sua identitat: divendres 30 a les 18.00h

Un debat d'actualitat després que el Tribunal Constitucional hagi eliminat la paraula “preferent” en la part de la llei que donava preferència a l'ús de l'aranès a les institucions públiques davant del català i el castellà, per tal de protegir-lo. Hi participaran membres del col·lectiu Lengua Viua; la Mònica Garrido, directora de la ZER de la Val d'Aran; la Mireia Boya, ambientòloga i professora d'Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra, i el Jusèp Lois Sans, president de l'Acadèmia de la Llengua Occitana.

7. Concert d'Alidé Sans i Paulin Courtial: divendres 30 a les 22.00h

Els artistes aranesos Alidé Sans i Paulin Courtial presentaran el seu nou disc “Henèrecla”, una sinergia artesana i electro-acústica feta amb dos llenguatges: el musical i l'occità-aranès.

8. Curs Infantil de Muntanya: dies 29, 30 i 31 a les 16.30h

Tots aquells nens i nenes de 6 a 12 anys que es vulguin endinsar en el món dels esports de muntanya tenen la seva oportunitat durant tres dies gràcies al taller impartit pel Club Excursionista d'Aran.

9. Pujada al llac i refugi de la Restanca: diumenge 31 a les 08.45h

Una ruta per a tots els nivells que transcorre per un camí de muntanya amb un final espectacular al llac i refugi de la Restanca per apreciar les acaballes de l'hivern i l'inici de la primavera en un entorn d'alta muntanya.

10. Real 3D · VR Experience: cada nit a les 21.50h

Cada nit, abans de la VIII Mostra de Cinema de Muntanya de Pyrenades, es podrà gaudir de l'experiència 360º de la realitat virtual. 

Més informació: 

A

També et pot interessar