Kids From the 90s

Foto: 

Cedida
El primer EP dels Kids From The 90s sortirà l'1 de setembre

Kids From The 90s: "L’indie no està mort, ni tampoc el rock, i nosaltres us volem demostrar que així ho sentim"

Parlem amb la banda dels seus orígens i de la seva música
Cristina Mongay
,
15/03/2018
Música
Kids From The 90s és una jove banda indie rock 50% ponentina que reivindica el seu repertori d'indie i rock. Aquest proper dissabte 17 de març els podrem veure a la Ctretze de Pobla i us hem volgut fer un tastet del que s'hi podrà escoltar.

- Kids From The 90s naix a Barcelona l’any 2015, com ho fa?
- Marina: La idea fa temps que s’anava gestant, però no ha estat fins a enguany que s’ha materialitzat. Jo escrivia habitualment amb l’Enric. Fèiem cançons i ens vam adonar que aquestes s’acumulaven a un calaix. I tot d’una, un dia vam decidir que havien de sortir fora. Així és com vam connectar amb la resta dels membres de la banda.
- Víctor: Així és com vaig entrar jo a KFT90S. Ens vam conèixer en un concert, i em va agradar el proposaven, i vaig voler formar-ne part.
- M: Així va començar el grup seriosament, perquè cal implicació per part de tots els membres i fer moltes hores. Cal creure en un projecte per voler-lo fer volar!

- La banda sorgeix a l’àmbit barceloní.
-  M: Sí, la banda apareix allí perquè és on estàvem en aquell moment. La meitat de Kids From the 90s som del Pla d’Urgell i l’altra de Barcelona i Mataró. A part, a Barcelona trobem moltes oportunitats i escenaris on poder actuar. Allí també assagem entre setmana.

- Per què us vàreu decantar per l’estil indie rock?
- M: No ens sortiria una alta cosa. No és que ens decantéssim premeditadament per un estil, però és veritat que tothom té la seva manera de fer.
- V: En cada assaig es va perfilant la nostra manera de tocar i d’expressar-nos.
- M: Per exemple, les cançons que hem fet els quatre són molt diferents de les del principi. Però és cert que l’estil és aquest. Ens surt sol.

- Com us vàreu introduir al món de la música?
- V: La veritat és que som molt autodidactes. I és la passió per la música el que ens ha fet anar aprenent a tocar cada instrument.- Fa poc heu canviat de baixista, incorporant el Miquel Coll,exmembre The Free Fall Band,  ‘a les vostres files’.
- M: Ens va sorprendre que s’interessés per la banda, ja que fins llavors teníem només algun temes mal gravats.

-  Com han anat les primeres preses de contacte amb el públic?
- M: Estem contents, perquè és molt divers i sempre han rebut la nostra música molt millor del que pensàvem. Fa gràcia que, si mires els paràmetres de gent que ens segueix a Facebook, hi ha gent de 15 a 55 anys, i certament als concerts ens segueix gent de 15 a 55 anys! 

- I això que encara no heu tocat els quatre junts en cap concert...!
- M: Sí, serà un canvi enorme! Hem hagut de treballar moltíssim i el so serà diferent de tot el que hem fet de moment. Tenim moltíssimes ganes de tocar en directe i oficialment! Encara estem definint els sons, però ens entenem molt bé els quatre!

- En que us inspireu a l’hora d’escriure les vostres cançons?
- M: Ens inspirem en tot, perquè mai saps d’on pot sortir la inspiració. Amb l’EP hem tingut l’oportunitat de preguntar-nos en quin moment estem ara com a grup i dins de la panoràmica musical. Està clar que, com a banda, estem fins i tot abans dels inicis, i encara no sabem com el públic rebrà la nostra música. I això ens motiva molt! En el món de la música hi ha hagut diverses crisis, on sembla que està tot inventat i no es pot avançar més. Però això és mentida, perquè en moments així han sorgit bandes trencadora que ho han revolucionat tot!- Si haguessis d’escollir un referent musical, quin seria?
V: Deep Purple, i amb ells vaig llançar-me a l’aprenentatge musical de forma autodidàctica.
M: Per mi i per l'Enric, sense cap mena de dubte, els Oasis. Són uns impresentables però musicalment són brillants! 

- Podent triar, a quin escenari us agradaria tocar en un futur?
V: En un futur llunyà al Palau Sant Jordi (riures). Seria genial!
M: I en un immediat a festivals petits d’aquí i de l’estranger, a qualsevol que ens rebi bé.

- Com veieu el panorama actual musical?
- M: Ara, si poses segons quina emissora de ràdio, et fiques les mans al cap... sempre sonen les mateixes cançons i del mateix estil! Però, fins a quin punt la gent vol això? Jo crec que encara cal una altres revolució musical.

- La passió que teniu per la música és una evidència. Fins i tot, vàreu participar al No Surrender Festival.
- M: No ens ho podíem perdre. Tocàvem a tocar de casa i, una vegada que es reunia tantíssima gent per un tema musical, hi havíem d’estar. Va ser una passada com experiència!- L’any passat vàreu actuar al Primavera als Barris, en el marc del Primavera Sound, un dels festival de referència.
- M: Va ser una experiència nova per nosaltres. En aquell moment, érem la meitat del grup que som ara. Ens va sorprendre molt gratament, vam gaudir molt però crec que aprofitaríem més l’oportunitat! Significava que algú apostava musicalment per nosaltres, i això era motiu suficient per anar-hi i donar-ho tot!

- Actuareu el pròxim 27 d’agost a la Sala One de Mollerussa, quan us tornarem a escoltar en directe a Ponent?
- M: Volem tocar arreu, i a Ponent volem fer-ho tantes vegades com sigui possible. Aquí tornarem segur!

- I finalment, al setembre presentareu oficialment el vostre primer EP, que vàreu gravar al maig.
- M: Sí, sortirà l’EP l’1 de setembre i el presentarem el 8 a la sala Sidecar de Barcelona.

- Llanceu un missatge al públic de Surtdecasa!
- Kids From The 90s: Si no us voleu perdre el inici de quelcom molt “xulo”, veniu a la nostra presentació! L’indie no està mort, ni tampoc el rock, i nosaltres us volem demostrar que així ho sentim! 

Més informació: 

A

També et pot interessar