Foto: 

Surtdecasa

Postureig de Lleida, l’humor solidari lleidatà

6 causes solidàries, més de 20.000 euros recaptats i molt Lleida power!
Anna Audet
,
18/06/2014
Activa't
1 any a les xarxes socials i ja té més de 15 mil seguidors a Facebook, 3900 a Twitter, i 3297 a Instagram, ha arrancat incomptables rialles dels lleidatans i lleidatanes i ha dissenyat 5 xapes solidàries: I Love Popes, I Love Bigotis, I Love Boira, I Love Peluts i I Love Aplec que han recaptat més de 20.000 euros per accions benèfiques. El responsable? El Sr. Postu, més conegut com el Postureig de Lleida.
'Crec que aquesta és una de les experiències més boniques i gratificants de la meva vida, sobretot la part solidària, i estic molt i molt agraït amb tothom que n'ha format part'

Primer de tot, per molts anys amb majúscules Sr. Postu :D 
Moltes gràcies! :)

- Sabem que no t’agraden les preguntes obligades però les hem de fer. Què és Postureig Lleida?
La paraula postureig es refereix a tot allò que fem per aparentar o esperant-ne una reacció (per quedar bé, agradar més, etc...). Però a Postureig. de Lleida hem anat un passet més enllà: És una pàgina d'humor en varies xarxes socials sobre coses de Lleida que a més a més promociona el "lleidatanisme" o amor a la nostra província i du a terme una sèrie d'accions solidàries en benefici de varies associacions lleidatanes.

  • imatge de control 1per1

- Posa’ns alguns exemples…
Anar de modernet quan ets més de poble que un xapo, dir algo que no sigui "kets" als kets, tenir una foto de la Seu Vella com a portada al facebook (que sapigon que ets de Lleida ndéu!), dir que ets del Lleida Esportiu i només anar al Camp d'Esports quan arriba al playoff, forçar l'accent de poble quan t'en vas a lo pople amb nantres , exagerar l'accent de poble quan vas a la capital per molestar als posturetes de capital.

- Com comences aquesta aventura i quin és el seu objectiu?
Vaig començar la pàgina de "Postureig." perquè jo era molt fan de l'original "Postureo." en castellà, pensant que fer el mateix sobre coses catalanes podria ser divertit. Després la vaig adaptar a Lleida, i al veure que els número de seguidors pujava molt ràpid se'm va ocórrer començar a dur les accions solidàries.

- Barret de l’aplec, màscara d’spiderman... Perquè aquest look?
Primer perquè m'encanta l'aplec, sempre en parlo, i el seu barret és el més representatiu dels lleidatans. La màscara d'Spiderman és per protegir una mica la meva identitat... A més a més és el meu superheroi preferit!

- Quina és la primera vegada que surts del món 2.O  i et podem veure de carn i ossos? 
La primera vegada va ser al programa Cafeïna de TV Lleida, després a la #PostuParty al Larida davant de 1500 persones i finalment a la Llotja en l''entrega del premi IV concurs de versets i rodolins: Memorial Jordi Plens de la FECOLL

- T’hem vist en contades ocasions. Quan et deixes veure públicament?
Quan l'ocasió s'ho mereix, per exemple a la #PostuParty on es van recaptar 1000 euros per les accions solidàries posturils.

-  Què va representar per tu? Per quan la pròxima?
Per mi va ser el primer cop que tenia contacte directe amb els fans (sobretot LES fans, per a que enganyar-nos), va ser fantàstic poder-me fer fotos i parlar amb ells a pesar dels meus nervis per sortir a l'escenari. Molt aviat anunciaré la propera #PostuParty!

A la teva pàgina de Facebook hi trobem de tot: frases d’humor, vinyetes humorístiques  o ‘memes’  creades pel Sr Postu, retalls de premsa, fotografies curioses, rodolins, versets, vídeos i enllaços divertits... També opines sobre la rabiosa  actualitat i dones veu a iniciatives d’associacions i emprenedors de la terra.  Mulla’t i tria el POST DE L’ANY, del teu primer any.
Podria dir que el selfie amb l'alcalde Àngel Ros amb lo pesat que m'he fet amb ell, en quantitat de likes és un meme que vaig fer sobre el Carles Puyol en que demostra que els de Pobla no tenen fred, però personalment em quedo amb la foto de l'entrega de 3600 euros recaptats per la xapa I <3 Popes per ADIMA (Associació de Dones Intervingudes de Mama) :)

- Ensenya’ns el teu millor ‘meme’ , aquell que dius: me’n sento orgullós!
Com he dit n'hi ha un parell del Carles Puyol que van tenir molt èxit, però per mi el millor és un sobre el clima de Lleida i com ho comenta TV3 al telenotícies. Els camacus es passen una mica amb el seu "santralisma"!

 

-Sorprendre el Sr Postu és molt complicat. Amb què t’han deixat sense paraules els Posturetes o Postufans?
Hi ha hagut moltíssims missatges privats d'agraïment pel que s'està duent a terme a la pàgina que m'han tret alguna que altra llagrimeta, o com dic jo "m'han envoltat de ninjes talladors de cebes", però el que em va deixar sense paraules és la creació del #PostuJuguet per part d'un postufan i una postufan que em va dir que es masturbava pensant en mi!

- Per la teva pàgina si han apropat molts famosos i polítics. Dona’ns noms! Si haguessis de fer un podi posturil, quin seria i perquè?
He tingut la sort de poder-me fotografiar amb l'Eduard Baches, candidat d'ICV, Toni Postius, candidat de CiU i el Pau Torres, porter del Lleida Esportiu. L'Aida Flix, protagonista de l'anunci de Freixenet em va enviar una foto molt xula, i he pogut conèixer al Marc Marzenit, al Bojan i al Marc Márquez fora de càmera. Però el podi posturil estaria coronat sense cap dubte per l'alcalde, protagonista d'un alt percentatge dels posts de la pàgina. També l'he pogut conèixer i ara ja ens saludem com si fóssim amics de tota la vida, he de reconèixer que amb lo que em fico amb ell s'ho pren tot amb molt bon humor i li agraeixo!

- El tema del #Partitposturil és una iniciativa seriosa o és Postureo?
Doncs us haureu d'esperar a les properes municipals per saber-ho! ;) Al programa hi duré que faré que l'aplec duri una setmana, la candidatura de Lleida a les olimpiades del 2024, i que convertiré les Basses en un parc temàtic / discoteca / casino posturil!

Postureig Lleida ha inventat l’humor solidari lleidatà.  El Sr Postu no només mima la identitat lleidatana amb clau d’humor també impulsa iniciatives solidàries i és còmplice de moltes associacions i joves emprenedors del territori. Quin dia decideixes implicar-te activament amb iniciatives benèfiques i construir aquesta vessant solidària a Postureig Lleida?
Va ser quan vaig fer el logo de I Love Popes basat en el famós I Love New York d'en Milton Glaser. Al veure que tenia molts likes se'm va ocórrer utilitzar-lo per una causa solidària relacionada amb el càncer de mama.

- Explica’ns breuement les iniciatives solidàries que has impulsat o participat.
La xapa I Love Popes per l'associacio ADIMA, I Love Bigotis per l'Institut de Recerca Biomèdica per crear una únitat de pacients de càncer de pròstata a l'Hospital Arnau de Vilanova, I Love Boira per l'iniciativa Arrels de Sant Ignasi de Loiola per persones en situació de sense llar, I Love Peluts per la protectora Amics dels animals del Segrià, la propectora Lydia Argilès, i la protectora ProGat,  I Love Aplec de la FECOLL per Creu Roja i Càritas i I Love Somriures, en benefici de Down Lleida. A més a més comparteixo i dono suport a d'altres iniciatives que m'envien els seguidors de la pàgina, com per exemple el moviment "Posa't la gorra" d'AFANOC (associació d'amics i familiars de nens amb càncer). I també comparteixo iniciatives de joves artistes lleidatans que necessiten una mica de promoció, sobretot amb la que està caient.

- Creus que el binomi humor i solidaritat ha estat decisiu per apropar-te a la gent i conscienciar-los?
I tant, ha set el secret per poder-me apropar a la gent però sobretot a la gent jove, cosa importantíssima al meu parer. Lo bo de tot això ja no és tant el recaptar més o menys diners, si no donar a conèixer als joves aquestes associacions i que es motivin a col·laborar-hi de la manera que puguin a pesar de la situació complicada en la que es troben degut a la crisi. Aquest seria l'èxit del que em sentiria més orgullós si ho aconseguís.

- T’ha sorprès la resposta de la gent?
M'ha sorprès d'una forma exagerada, i em segueix sorprenent. El primer cop que vaig demanar xapes en vaig demanar 200 pensant-me que no les podria vendre totes. Un any després n'hem venut més de 20.000...

- Parlem de tu ara, sí sí, de tu, de la persona que s’amaga darrera del barret de l’Aplec. Per què l’anonimat?
Per dos motius principalment: Per tenir una mica de privacitat i perquè ni vull carregar-me les culpes de les animalades que diu el Sr. Postu (molt més bestia i posturil que jo), ni tampoc endur-me el mèrit de les accions solidàries que estem duent a terme, per a que ningú pensi que hi ha un motiu amagat com promocionar alguna empresa o a mi mateix. Però és difícil, molta gent ja m'ha descobert!

- Quines diferències hi ha entre el Sr Postu de davant o darrere la màscara d’spiderman?
Com he dit jo sóc molt més introvertit (com a mínim d'entrada, després quan agafo confiança ja és un altre tema), i no tant exagerat, em modero molt més, molta gent que em coneix en persona li costa de creure que sigui jo. No parlo amb tants termes lleidatans ni sóc tant basto, però som la mateixa persona i clar, compartim moltíssimes coses!

- Com vius aquesta experiència? I el teu entorn què en diu del  fenomen Postureig Lleida?
Ho he dit bastants cops a la pàgina, crec que aquesta és una de les experiències més boniques i gratificants de la meva vida, sobretot la part solidària, i estic molt i molt agraït amb tothom que n'ha format part. Estic realitzant una inquietud vital que tenia des de fa molt temps. En el meu entorn la majoria n'està orgullós, però també n'hi ha que pateixen de que no se'm pugi al cap o de que m'ocupi massa temps i a vegades discutim. Intento no treure'ls-hi massa el tema per no fer-me pesat.

- Què ens té preparat el Sr Postu per aquest segon any?
De moment hi ha dues xapes més que m'agradaria fer, una segona #PostuParty i tinc un as a la màniga que pot ser l'èxit de 2015, i no parlo només de les municipals... Estigueu atents!

- Una pregunta que t’hagués agradat que et féssim i no t’hem fet? 
M'hauria agradat que em preguntéssiu si amb tants versets d'animorat lligo molt i m'hauria agradat contestar-vos de que sí, però la veritat és que no em menjo una ----------.

- Acabem amb la teva recomanació.  Un lloc de Ponent per sortir de casa...
Està claríssim! Allà on vam gravar el vídeo de presentació de "Ponent surt de casa": la meva estimada Seu Vella, a qualsevol hora i moment de l'any. Esperem que la facin patrimoni de la humanitat molt aviat!

A

També et pot interessar