Cervera

Foto: 

Cedida
#Bachendansa

Els 6 actes que encara pots gaudir a la Capital de la Cultura Catalana 2019

Cervera remata l'any de capitalitat cultural amb dansa, coneixement i reflexió
Montse Visa
,
05/11/2019
Activa't
La capital de la Segarra està a punt d’esgotar la capitalitat de la cultura catalana però encara sou a temps de gaudir de diversos actes i espectacles d’aquí a finals d’any. Us en recomanem alguns relacionats amb les festes o la música i d’altres encarats a la reflexió i el coneixement. Apunteu a l’agenda!

1. Dones Rurals, motor de progrés
Les jornades 'Dones rurals, motor de progrés' giren al voltant de l’emprenedoria i el lideratge en femení. Al llarg de les seves quatre edicions, aquestes s’han convertit en un espai de trobada per a la reflexió i el debat a la comarca de la Segarra. Aquesta 5à edició tractarà sobre la promoció de la presència equilibrada de dones i homes en el món cultural i artístic dins el context rural on ens trobem. A més, la trobada pretén impulsar els valors femenins en el sí de la competitivitat empresarial.
Quan? Dissabte 23 de novembre de 9 a 14h
On? Auditori de Cervera.

  • imatge de control 1per1

2. Festival Bestiarium
Organitzat per l’Agrupació de Bestiari de Catalunya juntament amb el Ball de Diables de Cervera Carranquers i la Paeria, el Festivitas Bestiarium omplirà els carrers de Cervera de bèsties festives durant tot el dia en una jornada festiva que acabarà amb una exhibició d’enceses. A més, se celebrarà una gala que tanca la temporada del bestiari festiu on es reconeix la tasca dels agents i dels millors projectes de l’any.
Quan? Dissabte 16 de novembre a les 17h
On? Paranimf de la Universitat.
> Més informació

3. Artèria
Sota aquest títol s’amaga un projecte de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida que portarà a terme una intervenció artística als exteriors i als locals comercials en desús del carrer Major de Cervera. Es tracta d’una intervenció plàstica, visual i publicitària a la via pública que pretén donar visibilitat a aquest carrer comercial i a la vegada dignificar aquesta antiga via, símbol i referència de la ciutat. Un projecte que ens farà conèixer i endinsar-nos en la interrelació de l’art, la creativitat i el disseny, tot abordant l’origen i el funcionament de l’entramat urbà del carrer Major.
Quan? Inauguració el divendres 8 de novembre a les 20h
On? Carrer Major de Cervera.

4. Viquitrobada 2019
Si sou voluntaris de la Viquipèdia o us interessa saber com funciona, Cervera acull enguany la trobada anual que reuneix la comunitat de voluntaris que fa possible la Viquipèdia i altres projectes germans en llengua catalana. Aquesta reunió informal compta amb sessions informatives i de formació i debats sobre assumptes rellevants per al futur d’aquestes activitats. Organitzada per Amical Wikimeida, la viquitrobada és oberta a tothom i la participació és gratuïta.
Quan? Del 30 de novembre a l’1 de desembre.
On? Universitat de Cervera.
> Més informació

5. Epíclesis flamenca
Després d’estar de gira per Europa i Llatinoamèrica, Albert Cases Boquet presenta a l’Auditori de Cervera 'Epíclesis Flamenca', un recital ple de varietat i mixtures on l’artista d’arrels cerverines parteix del flamenc tradicional i modern per a oferir també temes propis i versions de cantants i compositors com Leonard Cohen o Lluís Llach, entre d’altres.
Quan? Dissabte 23 de novembre a les 20:30h
On? Auditori de Cervera
> Més informació

6. #Bachendansa
#Bachendansa és un espectacle multidisciplinari, de producció pròpia, creat i produït al territori, que implica música, dansa i vídeo. Alhora estableix un diàleg artístic entre el passat i el present, entre la música barroca i la dansa contemporània. Basat en els concerts de Brandenburg núm. 3 i 5 de J. S. Bach, #Bachendansa incorpora elements singulars d’alguns esdeveniments realitzats durant l’any i conforma així l’espectacle de cloenda on rememorar aquest any de cultura que es deixarà enrere. Ho fa a través d’una obra audiovisual, enregistrada i dirigida per Marc Castellà i amb guió d’Alba Granell, on hi conflueixen el territori, la tradició i la cultura.
Quan? Dissabte 21 de desembre a les 20h
On? Gran Teatre de la Passió
> Més informació

A

També et pot interessar