Jump to navigation
Del 7 de desembre al 5 de gener
De l'11 d'octubre al 5 de gener
Del 30 de novembre a l'11 de gener de 2025
Del 30 d'octubre a l'11 de gener (2025)
Del 5 de desembre al 12 de gener
Del 22 de novembre al 12 de gener
Del 3 de desembre al 12 de gener
Del 29 de novembre al 15 de gener
El Centre d'art la Panera ens apropa tres noves mostres temporals:
· Francesc Torres, «Què en sap,història, de mossegar-se les ungles?» + Santiago Ydáñez, «Troquel» Aquesta exposició planteja un diàleg entre dos artistes i dues obres. D’una banda, Francesc Torres presenta una videoinstal·lació que parteix d’un material fílmic i fotogràfic inèdit de la biblioteca de la Universitat de Nova York procedent de la dona-ció de Harry Randall, fotògraf i càmera de la Brigada Lincoln, la unitat de voluntaris americans que van viatjar a Espanya per defensar la República durant la Guerra Civil. Aquest material es va filmar durant els anys 1937 i 1938, cobreix diversos fronts de guerra —Zona Centre (Guadalajara), Terol i l’Ebre—, i hi apareixen personatges rellevants, com Ernest Hemingway, la periodista Martha Gellhorn i Vladimir Copic, comandant de la XV Brigada, dins de la qual es trobava integrada la Brigada Lincoln. D’altra banda, Santiago Ydáñez, que en anteriors treballs ha revisat períodes històrics com el nazisme, mostra una sèrie de pintures de gran format que fixen, aprofundeixen i amplifiquen moments puntuals del document fílmic.
· «Mons (im)possibles» Aquest projecte expositiu reuneix obres de la col·lecció DKV i de la col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera, a partir del fons generat en les nou edicions de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol, organitzades pel Centre d’Art la Panera. Amb aquesta exposició volem mostrar com, des de les arts visuals contemporànies, s’han analitzat qüestions mediambientals, econòmiques, socials, polítiques i científiques que afecten directament la configuració de les nostres vides i del món en què vivim. La configuren obres d'en Carlos Aires, Txomin Badiola, Mario de Baro, Daniel Canogar, Juanli Carrión, Dionís Escorsa, David Ferrando Giraut, Abigail Lazkoz, Cristina Lucas, Valeriano López, Linarejos Moreno, Marina Núñez, Marta Petit, Mauro Vallejo, Eulàlia Valldosera i Juan Zamora.
· Marta Cerdà, «Wanderlust» És un recull de l’obra comercial gràfica de Marta Cerdà des de 2008 fins a 2015. El terreny que explora Marta Cerdà es troba a la frontera que separa la il·lustració de la tipografia. Una mirada al seu treball eclèctic és el mateix que perdre’s en un mapa geogràfic i temporal: lletres que et transporten a l’era americana del Far West, als neons de la costa oest, a les filigranes de ferro forjat que decoren els balcons de Barcelona, a un saló de ball dels anys vint i de tornada a un concert experimental de hip hop. El seu passaport marca una línia paral·lela amb la seva obra gràfica i els seus clients, i és que ha viscut i ha treballat a Munic, Nova York, Los Angeles, Barcelona i Amsterdam.
Més informació:Centre d'art la Panera