Marina Pallàs Barta
,
16/07/2019
Arts

Màgia, emoció i misteri a dojo en la nova edició del MMEU: ‘Cel Obert’

Diversos espais singulars de Cervera seran els escenaris de l'edició d'estiu del MMEU
Campanes Cervera

Foto: 

Cedida
‘MMEU Cel Obert’ és la segona part de la iniciativa ‘Moments Màgics Espais Únics’, una de les activitats que es desenvoluparan a Cervera en el marc del programa de prop de 200 activitats que celebren la capitalitat segarrenca en l’àmbit de la cultura catalana.

El MMEU de Cervera ha deixat més d’un moment màgic i de record per a la Capital de la Cultura Catalana en la seva primera edició. Ara, el projecte 'Moments Màgics Espais Únics’ arriba a la seva edició d’estiu, el Cel Obert, per elevar-nos fins a les estrelles durant el mes de juliol de la mà d’artistes, mostres i espectacles imprescindibles. Aquests espectacles multidisciplinaris de petit format prendran els espais més singulars de Cervera, com és l’antic convent de Sant Domènec, el Fossar de Santa Maria, el campanar de la Plaça Major, el Celler dels Encants del Llibre i les històriques Casa Solsona i Casa Museu Duran i Sanpere. Cultura que arriba per quedar-s’hi per sempre.
 

Un mural de Nicolás Romero

Nicolás Romero (Ever)
Per Nicolás Romero Escalada (Ever), totes les idees són benvingudes. Potser ja n’esteu al corrent, però sinó, encara hi sou a temps: l’artista grafiter argentí Nicolás Romero ha llançat una crida a les xarxes socials per fer la societat partícip de la seva obra; la creació d’un mural de gran format a l’Avinguda de Duran i Sanpere. A més de conversar amb els veïns i passejar-se per la ciutat en busca d’objectes interessants, Nicolás Romero recull la visió dels seus seguidors amb el hashtag #muralcervera: Com veus tu la cultura amb imatge? Així, la perspectiva dels cerverins i gent del territori podrà integrar-se a la de l’artista en una obra mural única que passarà a formar part de la fesomia de Cervera. Amb aquest diàleg constant, l’artista internacional, de talent desbordant i un estil surrealista i proper al collage, aplica un cop més la seva particular metodologia per crear una obra única. I tu, amb quina imatge representaries la cultura a Cervera? Penja-la a Instagram amb l’etiqueta #muralevercervera i passarà a formar part del procés creatiu d’aquest artista urbà i d’una obra que Cervera estimarà sempre.
> Quan? Del 15 al 21 de juliol a l'Avinguda de Duran i Sanpere (+info)

De Prop (conversa amb Nicolás Romero)
Nicolás Romero és una persona propera de veritat. És per això que, després de cinc intensos dies de treball, l’artista baixarà de la grua per continuar parlant amb el públic que, d’una manera o altra, hagi format part d’aquesta obra que deixarà constància de la petja que la capital cultural vol deixar a la ciutat. Una oportunitat per conversar i prendre una cervesa amb ell, i conèixer de prop (encara més!) aquest artista urbà.
> Quan? Divendres 19 (19h) a l'Avinguda de Duran i Sanpere

Tots som muralistes, tots som artistes! Dibuixem el nostre mural
Us agradaria anar una mica més enllà i convertir-vos per un moment en artistes urbans? Amb el MMEU, també és possible. En aquesta activitat familiar, tothom podrà construir i pintar el seu propi mural. Ho faran a partir d’uns cubs que ofereixen infinites possibilitats constructives i compositives i amb esprais amb base a l’aigua, amb pintura inodora i no tòxica. Creativitat al poder!
> Quan? Dijous 18 (19h) a l'Avinguda de Duran i Sanpere
 

Clara Peya i Vic Moliner

Clara Peya & Vic Moliner
I un cop vestida, la ciutat ja està preparada per la festa: música, cinema i espectacles es faran amb els carrers de la ciutat. Clara Peya i Vic Moliner estrenaran el cicle amb la proposta d’un viatge musical inclassificable. La pianista i compositora i el baixista i productor mostraran les seves composicions que van de l’electrònica al rap i la paraula recitada, deixant un espai molt important per a les improvisacions i el virtuosisme. Peya és considerada una de les creadores més originals de l’escena musical espanyola dels darrers temps, capaç de bascular entre el jazz, el pop i l’electrònica, sempre mantenint el piano com a centre de gravetat. Un duo de creadors que es necessiten per expressar-se plenament.
> Quan? Dijous 18 (20h i 22:30h) a l'Església de Sant Domènec (+info)

Ferran Palau
Un altre dels noms del panorama musical imprescindibles en aquesta edició del MMEU és Ferran Palau. El compositor i guitarrista Ferran Palau ens presentarà ‘Blanc’, el tercer disc de la seva carrera en solitari que ha sacsejat esperits. Cançons del millor pop melancòlic, que et transporten a moments fotogràfics de la particular atmosfera del que fou el compositor del grup Anímic, amb influències directes de Twin Peaks (sí, la sèrie!), el hip hop, el soul, la vapor-wave i un xic de Julio Iglesias, també. Apte només per a humans declarats. O no…
> Quan? Divendres 19 (21h i 23) a la Terrassa Casa Solsona (+info)

Mezzos. Cançons i sensacions
Al de l’oïda, Mezzos hi sumen el sentit de la vista per oferir-nos una experiència total. En aquest espectacle, el grup vocal ofereix un viatge musical de les terres nòrdiques cap a les més meridionals, un recorregut per diferents països i cultures on podem copsar una vinculació entre el clima i la música. L’espectacle del grup vocal combina imatges evocadores que ampliaran els nostres estímuls sensorials. Música, imatges, atmosferes que ens cremen, ens gelen i ens fan somiar, tot passant de les melodies delicades i volàtils a les càlides i enèrgiques que neixen e la terra, el ritme i la dansa. Feu les maletes!
> Quan? Dijous 18 (21:30h) i divendres 19 (20h) al Celler Encants del Llibre (+info)
 

La terrassa de la Casa Duran i Sanpere

Mostra de Cinema Etnogràfic / Lo Cercacurts
Una altra forma de viatjar sense moure’s de la ciutat és amb la Mostra de Cinema Etnogràfic i el festival de curtmetratges Lo Cercacurts. El Museu de Cervera participa novament en la Mostra de Cinema Etnogràfic amb la voluntat de donar a conèixer el material audiovisual i els autors vinculats estretament al nostre territori. La mostra combina documentals amb una selecció de curtmetratges del festival Lo Cercacurts, un festival que va portar a terme projeccions per la Segarra al llarg de deu edicions. Ara, tindrem l’oportunitat de veure’n els millors en unes projeccions especials de cinema a la fresca a la terrassa de la Casa Duran i Sanpere.
> Quan? Dijous 18 (21h), divendres 19 (22h), i dissabte 20 (22h i 24h) a la Terrassa Casa Duran i Sanpere (+info)

Concert de campanes
I amb el concert de campanes ens n’anem anys enrere en el temps. Aquest és una petita mostra dels molts tocs que es feien antigament al campanar de Santa Maria de Cervera, que servien perquè els veïns de la ciutat s’assabentessin, de manera ràpida, de les principals notícies que hi havia: incendis, robatoris, actes religiosos, defuncions, etc. Però tranquils, l’únic que anunciaran les campanes aquella nit és que la cultura ha envaït per complet Cervera.
> Quan? Dissabte 20 (12:30h i 19:30h) i diumenge 21 (12:45h) al Campanar de la Plaça Major (+info)

Josep Pedrals
En aquesta invasió cultural no hi podia faltar una de les seves armes més poderoses: la poesia. El guerrer és el poeta Josep Pedrals, que es farà amb el públic amb un vers agradable i alhora àcid, i cantant a la vida amb una ironia embadalida que fa goig de sentir. Un joc amb el llenguatge que el fa honest i es riu de la sensibilitat amb tot l’afecte del món, al trot d’un ritme significador que portarà fins a Cervera una festa incisiva.
> Quan? Dissabte 20 (21h) i diumenge 21 (13:15h) a la Plaça del Fossar (+info)
 

Hathi (espectacle itinerant)
A la Capital de la Cultura Catalana hi ha lloc per tothom; també pels elefants. I a Hathi, li faríem un lloc com fos, fins i tot a l’ascensor. L’elefant protagonista de l’espectacle itinerant del Centre de Titelles de Lleida recorrerà els carrers de la ciutat acompanyat per un guia i cuidador per captivar grans i petits amb la seva majestuositat física i voluminosa. El seu elegant caminar al ritme de la música hindú ens portarà a la jungla que l’ha vist néixer. No tingueu por, l’Hathi no és de témer si el tracteu amb amor i respecte.
> Quan? Dissabte 20 (12h i 19h) de la Plaça Santa Anna a la Plaça Major (+info)

Inauguració del mural de Nicolás Romero + Concert secret
El gran mural que durant cinc dies haurà creat l’artista urbà Nicolas Romero s’inaugurarà amb música. Serà un concert a la fresca, gratuït, commemoratiu i festiu per donar la benvinguda a una obra de gran format que acompanyarà Cervera en els propers anys. Coneixem el dia, l’hora, l’espai, el motiu, però no la formació musical encarregada d’aquesta especial inauguració. L’emoció i el misteri és la millor forma per tancar la segona edició del MMEU, ‘Cel Obert’, que promet moments i màgia a dojo.
> Quan? Dissabte 20 (23h) a l'Avinguda de Duran i Sanpere (+info) 
 

Més informació: 

També et pot interessar