Cristina Mongay
,
26/02/2019
Arts

7 espais cerverins plens d'història, el teló de fons dels 'Moments Màgics Espais Únics MMEU'

El carreró de les Bruixes, Cal Corominas, el Paranimf de la Universitat i la Casa Duran i Sanpere, alguns dels escenaris del MMEU
MMEU

Foto: 

Cedida
‘MMEU Sota Teulada’ és la primera part de la iniciativa ‘Moments Màgics Espais Únics’, una de les activitats que es desenvoluparan a Cervera en el marc del programa de prop de 200 activitats que celebren la capitalitat segarrenca en l’àmbit de la cultura catalana.
El projecte MMEU preveu una segona edició, ‘Cel Obert’, que se celebrarà al mes de juliol

‘Moments Màgics Espais Únics MMEU’ tindrà lloc del 8 al 10 de març i es desenvoluparà en 7 espais plens d’història i encant de la ciutat de Cervera. Es tracta del carreró de les Bruixes, Cal Corominas, la Biblioteca de la Universitat, la cuina de la Casa Duran i Sanpere, el Paranimf de la Universitat, l’Arxiu Comarcal de la Segarra i La Farinera.

MMEU apropa al públic un total de 9 microaccions artístiques de petit format, i de poca durada, que serviran per descobrir espais i racons de Cervera a través de la música, el teatre, la dansa, la poesia, l’art urbà i la gastronomia.

Durant aquest llarg cap de setmana, a Cervera es veuran els espectacles de Mazoni, Sol Picó, Beth Rodergas, ‘Les Veus Silents de la Passió Medieval’, entre altres.

Aquests comptaran amb un espai gastronòmic –acollit a la Casa Museu Duran i Sanpere–, on tindrà lloc un maridatge de productes cerverins a quatre mans a càrrec del xef Sergi Ortiz i el sommelier Juanjo Ceresuela; i un espai vermut –situat a la Casa Dalmases–.

Concert de Mazoni
Jaume Pla, Mazoni, presentarà el seu nou disc en solitari, ‘Carn, os i tot inclòs’, un exercici de simplificació de les seves cançons per retornar la importància a allò veritablement essencial de la música: la melodia i la lletra. Amb aquest nou projecte, Mazoni es reformula per enfrontar-se a nous reptes sense oblidar les cançons que l’han fet conegut, com ara ‘Eufòria’, ‘No tinc temps’, ‘La promesa’ o ‘Ailodiu’.

On? Cal Corominas
Quan? Divendres 8 de març, 20:00, 21:30 i 23:00h

'Combat poètic' espectacle de Dani Orviz i Salva Soler
Els poetes Dani Orviz i Salva Soler, dos referents a escala mundial del Poetry Slam i la poesia escènica, presentaran un show interactiu en el qual es recrearà un combat de boxa. El públic serà l’encarregat de decidir amb els seus vots qui serà el guanyador d’aquest. Amb una poesia fresca, dinàmica, carregada d’energia i emoció, els artistes presenten un espectacle que viatja de forma frenètica a través de temàtiques tan diverses com l’amor, l’humor, la crítica social, l’espiritualitat i tot allò que ens fa humans.

On? Paranimf de la Universitat
Quan? Divendres 8 de març, 21:00 i 22:30h; dissabte 9 de març, 22:30h

'Halab', espectacle de la companyia Sol Picó
Sol Picó presenta l’espectacle ‘Halab’ per reflexionar al voltant del drama humanitari dels refugiats que cada dia arrisquen les seves vides creuant el Mediterrani per fugir del terror del seu país d’origen. ‘Halab’ fa referència al nom que antigament rebia la ciutat siriana d’Alep. El muntatge compta amb quinze alumnes de l’escola de dansa Montse Esteve de Guissona i DAS Dance Arts Studios de Cervera, i la música de Pere Jou i la soprano Begoña Alberdi.

On? Farinera
Quan? Dissabte 9 de març, 19:30 i 21:00h

Concert de Beth Rodergas
La cantautora Beth Rodergas presentarà els temes del seu darrer i personal treball, ‘Família’. Ho farà amb l’acompanyament de guitarra de Pablo Garrido. Tanmateix, interpretarà algunes cançons de l’àlbum anterior, ‘Segueix-me el fil’, i versions personals d’altres artistes i grups musicals.

On? Cal Corominas
Quan? Dissabte 9 de març, 21:30 i 23:00h

'Carretada de contes', espectacle de la companyia La Guilla Teatre
El MMEU contempla també viure la cultura en família i, per aquest motiu, inclou l’espectacle familiar ‘Carretada de contes’ entre les seves propostes. Aquest tindrà lloc al mític Carreró de les Bruixes, i a través d’ell La Guilla Teatre explicarà les aventures de la Filigrana Gràcies i en Joseph Tour, que acompanyats pel seu carro d’històries, practiquen l’ofici trobadoresc.

On? Celler del Carreró de les Bruixes
Quan? Dissabte 9 de març, 11:30 i 17:30h; diumenge 10 de març, 11:00h

Concert de Quartet Teixidor
Quartet Teixidor recupera el llegat musical que es conserva a l’Arxiu Comarcal de la Segarra, una documentació històrica de gran rellevància en el camp de la música de cambra. Així, interpretarà a l’interior d’aquest espai ‘Les Set últimes paraules de Crist a la Creu’, de Haydn, i el segon dels sis quartets de Josep Teixidor, del qual només se’n coneix una única còpia manuscrita que es conserva a l’Arxiu.

On? Arxiu Comarcal de la Segarra
Quan? Dissabte 9 de març, 12:30 i 19:00h; diumenge 10 de març, 12:00h

Espectacle 'Les veus silents de la Passió Medieval de Cervera'
Aquesta és una atípica i inspiradora proposta que reivindica el paper (i la veu) de la dona a la història sagrada. Vol retre homenatge a aquelles figures femenines que acompanyaren a Crist durant la seva Passió i que no sempre han rebut l’atenció que mereixien. Elles són la Clàudia, la dona de Ponç Pilat; la Verònica, que acompanya Jesús a la creu; la seva mare, la Verge Maria; i Maria Magdalena, la primera persona que veu a Crist ressuscitat.

On? Biblioteca de la Universitat
Quan? Dissabte 9 de març, 18:00 i 20:00h; diumenge 10 de març, 12:00h

Més informació: 

També et pot interessar