,
30/07/2014

A 10.000 km de casa

La meva no és una història rocambolesca, d’aventures o estranyes coincidències. He vingut a parar a 10.000km de casa acompanyant a la meva parella en un projecte d’enginyeria que ens tindrà vivint a Taiwan un temps. Ja fa un any que sóc aquí i, tot i que he après una mica de xinés per entendre i fer-me entendre millor, encara em sento com un peix fora l’aigua.

Àsia té una aura exòtica, és un lloc remot de pobles i tradicions mil·lenàries amb habitants savis que curen tots els mals amb remeis d’herbes i dites populars. Això existeix, però també és un continent de grans ciutats densament poblades, carrers farcits de cartells lluminosos, trànsit intens i multitud de petits llocs al carrer on comprar tot tipus de menjar.

Taiwan és, com els agrada dir a ells, el “cor d’Àsia”. Una illa amb un territori similar al de Catalunya, autoproclamada “República de Xina” i independent de la “República Popular Xina” .
Es troba al Mar de la Xina, entre el Japó i les Filipines i ben a prop de la Xina continental. Té una població de més de 22 milions d’habitants.  

I així ens diuen ells un “Benvinguts, passeu, passeu”:

Video Youtube: Ilha Formosa – Taiwan will Touch your heart

 

La meva primera sensació al arribar va ser una barreja de fascinació i curiositat... On he anat a parar?! He anat aprenent de la seva gent i Kaohsiung s’ha convertit en la meva ciutat, però no deixa de sorprendre’m.

Us invito que m’acompanyeu a descobrir petites coses del dia a dia, curiositats, menjars i tendències d’aquesta cultura!

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc d’un poble de Ponent, Guissona i, per coses de la vida, he anat a parar a Kaohsiung, una ciutat al sud de Taiwan. Aquí m’he trobat amb una altra forma de vida: la dels taiwanesos. No només tenen un idioma de pictogrames, treballen moltes hores i mengen arròs per esmorzar… de ben a prop, són una cultura plena de quotidianitats i curiositats ben diferents a les nostres. Descobrir-les és tot un divertiment!

20/10/2015
Originàriament anomenat Festival de Mitja Tardor, s’escau a finals de setembre o principis d’octubre coincidint amb l’equinocci de tardor i el final de la collita.
23/09/2015
El diumenge vaig visitar un metge xinès tradicional.
02/07/2015
El "Duanwu" (龍船節) és una de les festivitats més antigues del sud-est asiàtic - amb més de 2.000 anys d'història - que també es coneix com “Dumpling Festival”.
08/06/2015
Taiwan té una gran varietat de balnearis naturals i, segons diuen aquí i allí, és un dels 15 llocs mundials destacats. N’hi ha d’aigua calenta, de freda, de fang i fins i tot un que es troba dins del mar a l'Illa Verda.
29/04/2015
Quan arribes a un lloc desconegut t’ho mires tot amb cara d’encantat, fent fotografies a tort i a dret i posant cares de “goita això, quina gràcia tu!” o “per a què coi servirà aquest trasto”.
26/03/2015
Ahir va ser 25 de Març i segur que us sembla una data qualsevol, però no pas per als taiwanesos (almenys alguns) i als no-taiwanesos que religiosament guardem tots els tiquets de la compra. Avui podem ser rics!!
03/03/2015
Els mercats nocturns són molt populars a Taiwan, aquí n’hi ha en zones específiques destinades al mercat tot i que d’altres més tradicionals s’instal·len en carrers que queden tancats al trà