,
29/04/2015

@deponentaorient... la quotidianitat taiwanesa a Instagram

Quan arribes a un lloc desconegut t’ho mires tot amb cara d’encantat, fent fotografies a tort i a dret i posant cares de “goita això, quina gràcia tu!” o “per a què coi servirà aquest trasto”. I fas el turista durant un temps, voltant amb ganes de trobar els racons amb més encant, els restaurants  més autèntics, les coses més originals...

I, sense adonar-te, t’hi vas acostumant a les rareses d’aquest nou lloc, deixes de fer vint fotografies diàries, ja no fas pinta de carallot i t'hi sents com a casa (del tot, del tot no... sempre hi ha una raconet d'enyorança!). I jo a Kaohsiung hi tinc la meva caseta i Taiwan és el meu país d’acollida. Així que quan em vaig decidir a compartir imatges de la vida quotidiana a través d'Instagram i acompanyar-les de petites explicacions, em vaig adonar que tornava a mirar-m’ho tot encuriosida i que, quasi dos anys després d'arribar-hi, encara hi ha moltes coses que em fan pensar “què coi hi faig jo aquí?!”   

Aquests són alguns posts de @deponentaorient, que també podeu trobar amb les etiquetes #fentlotaiwanes o #deponentaorient

 

Els cartells del metro de #kaohsiung, #taiwan són del rotllo manga... No es pot esperar altra cosa d'un país orgullós d'haver estat sota domini dels japonesos. Tot sovint em sembla que vivim a la vila del pingüí! #deponentaorient

 

 

 

 

#Kaohsiung#Taiwan, les voreres dels carrers, sovint tipo porxo, pertanyen a la casa o negoci que hi ha davant i habitualment només deixen un petit espai pel vianant. Sovint em trobo passejant entre les pertinences d'algú altre, dins d'una botiga o la cuina d'un restaurant! 
#fentlotaiwanes#deponentaorient

 

 

No és el banyador de la iaia... És la moda per la platja i la piscina a #Kaohsiung#Taiwan, on ensenyar melic o escot no queda bé, però sí portar-lo ben farcit. Els estampats són d'allò més... #fentlotaiwanes#deponentaorient

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc d’un poble de Ponent, Guissona i, per coses de la vida, he anat a parar a Kaohsiung, una ciutat al sud de Taiwan. Aquí m’he trobat amb una altra forma de vida: la dels taiwanesos. No només tenen un idioma de pictogrames, treballen moltes hores i mengen arròs per esmorzar… de ben a prop, són una cultura plena de quotidianitats i curiositats ben diferents a les nostres. Descobrir-les és tot un divertiment!

20/10/2015
Originàriament anomenat Festival de Mitja Tardor, s’escau a finals de setembre o principis d’octubre coincidint amb l’equinocci de tardor i el final de la collita.
23/09/2015
El diumenge vaig visitar un metge xinès tradicional.
02/07/2015
El "Duanwu" (龍船節) és una de les festivitats més antigues del sud-est asiàtic - amb més de 2.000 anys d'història - que també es coneix com “Dumpling Festival”.
08/06/2015
Taiwan té una gran varietat de balnearis naturals i, segons diuen aquí i allí, és un dels 15 llocs mundials destacats. N’hi ha d’aigua calenta, de freda, de fang i fins i tot un que es troba dins del mar a l'Illa Verda.
29/04/2015
Quan arribes a un lloc desconegut t’ho mires tot amb cara d’encantat, fent fotografies a tort i a dret i posant cares de “goita això, quina gràcia tu!” o “per a què coi servirà aquest trasto”.
26/03/2015
Ahir va ser 25 de Març i segur que us sembla una data qualsevol, però no pas per als taiwanesos (almenys alguns) i als no-taiwanesos que religiosament guardem tots els tiquets de la compra. Avui podem ser rics!!
03/03/2015
Els mercats nocturns són molt populars a Taiwan, aquí n’hi ha en zones específiques destinades al mercat tot i que d’altres més tradicionals s’instal·len en carrers que queden tancats al trà