Jump to navigation
Els mercats nocturns són molt populars a Taiwan, aquí n’hi ha en zones específiques destinades al mercat tot i que d’altres més tradicionals s’instal·len en carrers que queden tancats al trànsit rodat. Bé, no és del tot cert, perquè les motos en aquest país van per tot arreu: per les voreres, dins dels mercats, en contra direcció... (i si us plau, aparta’t tu del seu camí!)
A part d’esquivar motos, en aquests “mercadillos” s’hi troben paradetes de roba ben barata, complements i bisuteria, d'accesoris pels mòbils i les tauletes (les mil i una fundes, adhesius, trípodes de selfies, penjolls de la sort...) i, sobretot, carrets especialitzats en diferents tipus de menjar i de beure. A més, no hi falta una zona amb jocs pels més petits, o no tan petits. Molts adolescents els agrada jugar a pescar peixets o encertar amb la piloteta mentre riuen tímidament. De veritat.
Els mercats acostumen a obrir (quasi) cada dia de la setmana, cap a les 6 de la tarda i tanquen a les 12 o 1 de la nit. A les 10 del vespre és quan estan més plens de gent. Plens a petar. Sembla que els agrada estar ben apretadets! I si hi vas un dissabte a la nit, hi sumes la calor i humitat d’aquest país i la mala olor de la paradeta del tofu pudent... potser que els hi agafes una mica de mania. Però epa, tot i això és una experiència 100% asiàtica que val la pena!
A Kaohsiung n’hi ha varis, el més famós pel menjar és el de Ruifong. Ho saps quan hi arribes i sents la pesta del tofu pudent - es diu així, en serio -, un dels menjars més famosos del país. Una exquisidesa pel paladar amb una olor... podríem dir barreja de bolquer i ou podrit. Sí, jo també faig cara de fastig quan hi penso! A més d’aquest inexplicable èxit culinari, s’hi troben moltes opcions per matar la gana, majoritàriament carn i peix fregit o a la brasa, però també dumplings, carn cuinada a la pedra, una gran col·lecció d’entranyes bullides (de porc, i d’ànec), culs de pollastre (diuen que estan molt i molt bons), diferents varietats de tofu, marisc i gambes…i els calamars arrebossats i fregits, que són prou bons. El que no falla són els sucs de fruites. Mango, pinya, papaia, fruita de la passió... boníssims!
Anar al mercat nocturn és una forma d'esbargir-se i socialitzar dels taiwanesos, de sortir de casa a fer una mica de ressopó quan ja s'ha post el sol. És com anar a fer unes canyes o un beure després de sopar... en versió asiàtica.
Sóc d’un poble de Ponent, Guissona i, per coses de la vida, he anat a parar a Kaohsiung, una ciutat al sud de Taiwan. Aquí m’he trobat amb una altra forma de vida: la dels taiwanesos. No només tenen un idioma de pictogrames, treballen moltes hores i mengen arròs per esmorzar… de ben a prop, són una cultura plena de quotidianitats i curiositats ben diferents a les nostres. Descobrir-les és tot un divertiment!