,
26/03/2015

La loteria dels tiquets de la compra

Ahir va ser 25 de Març i segur que us sembla una data qualsevol, però no pas per als taiwanesos (almenys alguns) i als no-taiwanesos que religiosament guardem tots els tiquets de la compra. Avui podem ser rics!! Això perquè cada tiquet de la compra és un bitllet d’una peculiar loteria nacional.

Tant dóna que t’hagis gastat 20 dòlars taiwanesos o NTD (uns 50 cèntims d’Euro) en una botelleta d’aigua o 3.000 (uns 75€) comprant queviures o roba, amb cada tiquet de la compra jugues a la loteria. I perquè fan això? Doncs és una manera prou original de motivar als taiwanesos a demanar el tiquet i procurar així que els venedors registrin les vendes.

Els sortejos són de dos mesos en dos mesos i el 25 de cada mes imparell surten els números guanyadors. Així doncs, ahir van sortir els números guanyadors dels tiquets de gener i febrer. 

El premi més gran és de 10 milions de dòlars taiwanesos, uns 290.000€ (que no estarien gens malament) però també hi ha premis més petits de fins a 200 NTD que pots gastar-te al 7/11, la cadena de botigues més popular, que tenen una mica de tot i obren 24 hores. Un apunt, sort d'una ànima generosa que tradueix els premis a l'anglès!

Molts tiquets són allargats, a la part superior hi ha un segell on posa els mesos als quals correspon de la loteria (1-2, 3-4) i que canvia de color segons els mesos. El número de 8 xifres que apareix per sobre del segell. 

Bé, i ara us deixo que em toca ordenar tiquets, que igual aviat em trobo escrivint des d’un bungalou a Bali i amb els peus dins l’aigua, o perquè no, de visita sorpresa per la Segarra!

O més probablement i com ja m'ha passat abans... regalant-me un gelat Häagen-Dazs del 7/11!

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc d’un poble de Ponent, Guissona i, per coses de la vida, he anat a parar a Kaohsiung, una ciutat al sud de Taiwan. Aquí m’he trobat amb una altra forma de vida: la dels taiwanesos. No només tenen un idioma de pictogrames, treballen moltes hores i mengen arròs per esmorzar… de ben a prop, són una cultura plena de quotidianitats i curiositats ben diferents a les nostres. Descobrir-les és tot un divertiment!

20/10/2015
Originàriament anomenat Festival de Mitja Tardor, s’escau a finals de setembre o principis d’octubre coincidint amb l’equinocci de tardor i el final de la collita.
23/09/2015
El diumenge vaig visitar un metge xinès tradicional.
02/07/2015
El "Duanwu" (龍船節) és una de les festivitats més antigues del sud-est asiàtic - amb més de 2.000 anys d'història - que també es coneix com “Dumpling Festival”.
08/06/2015
Taiwan té una gran varietat de balnearis naturals i, segons diuen aquí i allí, és un dels 15 llocs mundials destacats. N’hi ha d’aigua calenta, de freda, de fang i fins i tot un que es troba dins del mar a l'Illa Verda.
29/04/2015
Quan arribes a un lloc desconegut t’ho mires tot amb cara d’encantat, fent fotografies a tort i a dret i posant cares de “goita això, quina gràcia tu!” o “per a què coi servirà aquest trasto”.
26/03/2015
Ahir va ser 25 de Març i segur que us sembla una data qualsevol, però no pas per als taiwanesos (almenys alguns) i als no-taiwanesos que religiosament guardem tots els tiquets de la compra. Avui podem ser rics!!
03/03/2015
Els mercats nocturns són molt populars a Taiwan, aquí n’hi ha en zones específiques destinades al mercat tot i que d’altres més tradicionals s’instal·len en carrers que queden tancats al trà