Jump to navigation
No us enganyaré, fa un any que visc aquí i no sóc molt fan de la cuina taiwanesa. Prefereixo molt més la vietnamita o la japonesa... Al meu parer, la taiwanesa no és espectacular, però sí hi ha alguns plats interessants.
El Xiao Long Bao (小籠包) és un d’ells i el primer que vaig tastar. Són petits saquets fets de pasta amb carn, gambes i/o verdures dins. Són una varietat del que es coneix com dumplings, en xinés shuǐjiǎo (水餃), que majoritàriament estan cuits amb una vaporera de bambú. Per menjar-los correctament, primer s'agafen amb els palets xinesos i es suquen amb una barreja de salsa de soja i vinagre, aleshores es deixen a la cullera i s'hi fa un forat perquè el brou es barregi amb la salsa. I cap dins, tot d’una peça.
Aquesta és la cuina del restaurant Din Tai Fung (鼎泰豐) a Kaohsiung, és d’una cadena taiwanesa molt famosa per tenir una estrella Michelin i haver ensenyat al Tom Cruise a preparar Xiao Long Bao.
Us he buscat una recepta que em sembla que està bastant ben aconseguida i que podeu fer sense haver d’anar gaire lluny a buscar els ingredients i els utensilis.
Mmm... 很好吃(hěn hǎochī)! Boníssims!
Sóc d’un poble de Ponent, Guissona i, per coses de la vida, he anat a parar a Kaohsiung, una ciutat al sud de Taiwan. Aquí m’he trobat amb una altra forma de vida: la dels taiwanesos. No només tenen un idioma de pictogrames, treballen moltes hores i mengen arròs per esmorzar… de ben a prop, són una cultura plena de quotidianitats i curiositats ben diferents a les nostres. Descobrir-les és tot un divertiment!