,
09/10/2014

Menjar taiwanès: Xiao Long Bao

No us enganyaré, fa un any que visc aquí i no sóc molt fan de la cuina taiwanesa. Prefereixo molt més la vietnamita o la japonesa... Al meu parer, la taiwanesa no és espectacular, però sí hi ha alguns plats interessants.

El Xiao Long Bao (小籠包) és un d’ells i el primer que vaig tastar. Són petits saquets fets de pasta amb carn, gambes i/o verdures dins. Són una varietat del que es coneix com dumplings, en xinés shuǐjiǎo (水餃), que majoritàriament estan cuits amb una vaporera de bambú. Per menjar-los correctament, primer s'agafen amb els palets xinesos i es suquen amb una barreja de salsa de soja i vinagre, aleshores es deixen a la cullera i s'hi fa un forat perquè el brou es barregi amb la salsa. I cap dins, tot d’una peça.

Aquesta és la cuina del restaurant Din Tai Fung (鼎泰豐) a Kaohsiung, és d’una cadena taiwanesa molt famosa per tenir una estrella Michelin i haver ensenyat al Tom Cruise a preparar Xiao Long Bao.

Us he buscat una recepta que em sembla que està bastant ben aconseguida i que podeu fer sense haver d’anar gaire lluny a buscar els ingredients i els utensilis.

Mmm...  很好吃(hěn hǎochī)! Boníssims!

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc d’un poble de Ponent, Guissona i, per coses de la vida, he anat a parar a Kaohsiung, una ciutat al sud de Taiwan. Aquí m’he trobat amb una altra forma de vida: la dels taiwanesos. No només tenen un idioma de pictogrames, treballen moltes hores i mengen arròs per esmorzar… de ben a prop, són una cultura plena de quotidianitats i curiositats ben diferents a les nostres. Descobrir-les és tot un divertiment!

20/10/2015
Originàriament anomenat Festival de Mitja Tardor, s’escau a finals de setembre o principis d’octubre coincidint amb l’equinocci de tardor i el final de la collita.
23/09/2015
El diumenge vaig visitar un metge xinès tradicional.
02/07/2015
El "Duanwu" (龍船節) és una de les festivitats més antigues del sud-est asiàtic - amb més de 2.000 anys d'història - que també es coneix com “Dumpling Festival”.
08/06/2015
Taiwan té una gran varietat de balnearis naturals i, segons diuen aquí i allí, és un dels 15 llocs mundials destacats. N’hi ha d’aigua calenta, de freda, de fang i fins i tot un que es troba dins del mar a l'Illa Verda.
29/04/2015
Quan arribes a un lloc desconegut t’ho mires tot amb cara d’encantat, fent fotografies a tort i a dret i posant cares de “goita això, quina gràcia tu!” o “per a què coi servirà aquest trasto”.
26/03/2015
Ahir va ser 25 de Març i segur que us sembla una data qualsevol, però no pas per als taiwanesos (almenys alguns) i als no-taiwanesos que religiosament guardem tots els tiquets de la compra. Avui podem ser rics!!
03/03/2015
Els mercats nocturns són molt populars a Taiwan, aquí n’hi ha en zones específiques destinades al mercat tot i que d’altres més tradicionals s’instal·len en carrers que queden tancats al trà