,
25/01/2017
Reflexions
El president Puigdemont davant l'auditori que va assistir a la conferència que va oferir al Parlament Europeu
Foto:
Generalitat de Catalunya

Falta o excés de respecte?

Respecte. Mot que segons el Diccionari de la llengua catalana té les següents deficions:

  1. Reconeixement i consideració del valor d'una persona o d'una cosa
  2. Recel o temor que inspira una persona o una cosa

Quina penseu que motiva els comentaris que avui omplen les pàgines dels diaris espanyols i els programes de ràdio del país veí? Després de llegir les informacions que avui publiquen (en trobareu unes quantes en aquest recull que ha fet el diari Ara) o d'escoltar un resum del que han dit algunes de les veus que escolten milers i milers d'espanyols cada matí (n'han fet un recull al programa El món a RAC1. A partir del minut 46 de la secció El perquè de tot plegat d'aquest dimecres) podria semblar que a Espanya ningú no respecta (primera definició) ni el president Puigdemont ni les institucions catalanes.

Però tenint en compte la baixesa dels seus comentaris (sobretot els que hem pogut sentir en antena) potser hauríem de pensar que tot el que té a veure amb el procés català a Espanya, en realitat, en fa molt de respecte (segona definició). M'estimo més pensar que el que es cou a Catalunya (que ahir va anar més enllà de la Jonquera) espanta més enllà de la Franja que no pas que els ciutadans de l'Estat espanyol tenim (mal no em pesi és el que avui dia el meu DNI) representants polítics que deixen molt a desitjar.

Encara que no comparteixis gens ni mica els posicionaments que defensa el president Puigdemont, encara que estigueu a les antípodes ideològicament parlant, has de tenir educació i no menystenir-lo, ni a ell ni a la institució que representa ni als ciutadans que representa (la majoria dels quals són favorables a resoldre el "problema català" -com l'anomenen alguns- a les urnes), perquè forma part de l'estat que tant vols defensar. Amb actituds com aquesta no m'estranya gens ni mica que cada dia siguem més els que ja hem desconnectat d'Espanya.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

22/10/2020
Encara hem de pair el tancament de bars i restaurants, així com els centres de bellesa i estètica, entre altres noves restriccions vigents des de divendres passat, que ja se sent el rum-rum de l'aplicació del toc de queda a tot l'Estat
13/10/2020
LOURDES CARDONA
19/08/2020
LOURDES CARDONA
24/07/2020
Diria que faig una vida senzilla, només esquitxada de tant en tant pel luxe de viatjar fora de les fronteres del nostre país (cosa que des que sóc mare passa, essent molt generosa, un cap de setmana a l'any).
21/05/2020
A mitjan de febrer (bufa, sembla que sigui fa una eternitat!) vaig dedicar un article dels meus articles a Nova Tàrrega (aquí te'n deixo l'
16/04/2020
El coronavirus fa estralls entre la població de més edat. Bona part de les persones que han mort per culpa de la malaltia per la qual el 2020 passarà a la història tenien fets els 80 anys.
21/03/2020
Reconec que ser optimista amb la que tenim a sobre, em costa (el meu estat d'ànim avui en res s'assembla al de fa una setmana).