,
17/12/2015
Reflexions
Decoració nadalenca

L'optimisme absent

D’aquí a una setmana estarem immersos de ple en les celebracions de les festes de Nadal. Ens asseurem a taula acompanyats de les persones més properes i la farem petar. Si volem tenir la festa en pau, parlarem de banalitats i, si volem una mica de gresca, fins i tot reservarem un lloc a taula per a la política.

De motius per parlar de política no ens en faltaran: tindrem ben frescos els resultats de les eleccions del 20-D, tindrem a tocar l’assemblea nacional de la CUP en què els cupaires haurien de decidir si donen llum verda a un acord amb Junts pel Sí per escollir president i així poder continuar amb pas ferm el nostre camí cap a Ítaca.

Si toquem aquests temes el dinar de Nadal promet, tant si formem part d’una família molt ben avinguda ideològicament parlant com si entre els nostres familiars hi ha defensors de les més diverses postures.

Aquest diumenge estem cridats a les urnes per escollir els nostres representants al Congrés dels Diputats, però una bona part dels catalans, entre els quals m’incloc, veiem aquests comicis de ben lluny, com si no anessin amb nosaltres. Sóc conscient que és una irresponsabilitat mostrar-hi tan poc interès, perquè al cap i a la fi mentre formem part de l’Estat espanyol ens afecta, i molt (com bé hem pogut comprovar darrerament), el que es decideixi a Madrid. Però veient com se’ns ha tractat els últims mesos, els resultats de les nombroses enquestes que s’han publicat durant la campanya, els missatges que els candidats ens dediquen i que la campanya ha reservat ben pocs minuts a parlar del que Rajoy havia anomenat “el desafiament més important de la democràcia espanyola” és més que comprensible.

Diumenge aniré a votar, per responsabilitat, perquè ho he fet en cada contesa electoral des que vaig complir els 18 anys. Però no espero que res canviï. Si fa un any em mostrava optimista a les portes de l’any nou, enguany em passa tot el contrari. Res del que havia somniat ara fa 12 mesos s’ha fet realitat, tot el contrari, hi ha aspectes de la nostra societat que han empitjorat i força.

L’actitud del govern del PP vers Catalunya, les propostes fantasma dels dos grans candidats a la presidència del Govern central per resoldre el “problema català”, les rebequeries (perquè és el que semblen vistes des de fora) entre Junts pel Sí i la CUP... i el fet que la situació econòmica segueixi colpejant els més febles en són la prova. Algú pot acusar el seu veí d’estar més preocupat de donar els darrers retocs a la carta als Reis que del futur del país? Jo, enguany, no m’hi veig amb cor. Bones festes i fins l’any que ve!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,