,
09/09/2014
Reflexions
Detall de l'equipació que l'ANC ven per assistir a la 'V'
Foto:
L.C.

La Diada definitiva?

Tenim l'11-S a tocar. Qui més qui menys comenta què passarà aquesta Diada i a partir de l'endemà. I més si la diplomàcia espanyola comet l'error de vetar la presentació d'un llibre sobre la Guerra de Successió a Holanda pocs dies abans de la festa nacional catalana. Els mitjans aquest cap de setmana n'avanen plens, ja que l'escriptor Albert Sánchez Piñol, autor de 'Victus' (el llibre vetat a Utrecht, una obra molt recomanable, per cert), ha donat la seva versió dels fets.

Els que ja em seguiu al meu bloc personal (Entre blanc i negre), sabeu que en més d'una ocasió he criticat l'estratègia del govern espanyol per fer front a la "dèria nacionalista" dels catalans. Es van equivocar temps enrere quan negaven la importància del procés que naixia a Catalunya, han errat una vegada rere l'altra atacant el nostre sentiment de nació i negant-nos el més democràtic que hi ha: votar, i s'equivoquen ara si es pensen que evitant la presentació a l'estranger d'un llibre d'un autor català o llençant la bomba del 'cas Pujol' tot això s'esvanirà com la boirina matinal de tardor. 

Potser n'hi ha que tinguin dubtes, potser n'hi ha que no veuen clar cap on s'han de posicionar, però hi ha moltíssims catalans que no ens arronsarem perquè ho tenim ben clar, més clar que mai. Cert és que descobrir que el president en majúscules de Catalunya, l'expresident Pujol, hagi tingut durant 30 anys diners en paradisos fiscals ha estat un cop moral molt fort. Cert és que afectarà el procés català, però de quina manera? Ningú no en té la resposta i permeteu-me que dubti que el faci trontollar.

Qui hores d'ara no tingui clar que el que passa a Catalunya no neix dels estaments polítics no entén res. Des de Madrid encara hi ha partits que s'entesten a creure-ho i que pensen que amb la caiguda del mite de Pujol i família s'enterraran les nostres aspiracions sobiranistes. Que ingenus! Potser necessitin esperar a dijous per veure que la nostra empenta i il·lusió per crear un país millor (justament per regenerar la classe política i netejar de corrupció Catalunya, entre altres objectius) encara batega. Cal que els recordem que a una setmana de la 'V' ja hi havia gairebé tants inscrits com en la Via Catalana de l'any passat? Hores d'ara ja s'han superat els 470.000. Segurament es pensin que el pecat dels Pujol només esquitxa aquí, però no és cert. També els embruta les mans a ells, que fins ara havien fet la vista grossa. De ben segur que es creguin que les "malifetes" de l'etern president esmicolin el futur, però per a molts el que han dinamitat ha estat el passat (ho comentava divendres un dels tertulians de 'El Món' de RAC1 el nom del qual ara no recordo, ja em disculpareu).

De moment el que podem copsar és que l'actuació de la diplomàcia espanyola a Holanda ha tingut l'efecte contrari al desitjat, ja que es parla més del llibre que si s'hagués presentat i Madrid dóna un argument més als indecisos per votar #SíSí el 9-N. Com també en va donar molts més el ministre Montoro dimarts passat al Congrés exhibint una actitud triomfalista que ja ens hagués agradat veure a molts quan es va destapar el 'cas Gürtel' (l'abast del qual afecta fins i tot al president del govern d'Espanya). El ministre d'Hisenda va aprofitar la confessió de Jordi Pujol per atacar els sobiranistes i per posar tots els catalans que anhelem la independència al mateix sac.

En fi, com deia un mestre de l'escola: "Barregen el tocino amb la velocitat". Però, sabeu què? A nosaltres ja ens va bé, perquè ens fan la feina. Crec que cap dels arguments que podria donar jo, com a independentista convençuda, podria ser més efectiu que els que ens donen ells per fer que la 'V' de dijous sigui un èxit i per aconseguir que el 9-N els catalans, d'una forma democràtica i pacífica, decideixin el seu futur. Us calen més raons per contribuir a fer que aquesta sigui la Diada definitiva?

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,