,
03/02/2021
Reflexions
Foto:
Glen Carrie on Unsplash

L'abstenció serà colossal?

Som a l'equador de la campanya electoral més atípica que recordem totes les ciutadanes amb dret a vot d'aquest país. Ho és per les condicions en què se celebra (en plena pandèmia) i per les connotacions que genera, mai vistes, o més ben dit experimentades, fins ara. 

El rebuig a anar a votar o a formar part d'una mesa electoral per no encomanar-se plana arreu, sobretot a les llars de les persones que el proper 14 de febrer seuran en una de les meses i que hauran de seguir protocols addicionals per garantir tant la seva seguretat com la de les electores. El seu neguit és més que comprensible i ha provocat una allau d'al·legacions per estalviar-se el tràngol.

Com també ho és la impaciència de moltes electores, moltes de les quals han optat per votar per correu (es veu que les sol·licituds d'aquesta modalitat de vot s'han triplicat respecte a anteriors comicis) per estalviar-se cues i aglomeracions de gent el 14-F, però que en certs indrets ha provocat que se les haguessin d'empassar a l'oficina de Correus on l'havien de demanar. 

Encara no havia arrencat la campanya i ja havia estat notícia en diverses ocasions. La primera, per la batalla judicial per al seu ajornament. La segona, per les declaracions de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, sobre la possibilitat de saltar-se el confinament municipal per assistir a mítings, que va desfermar l'enuig de molts sectors de la societat que les passen magres des de fa mesos, i un tsunami d'ironia per emmarcar. La tercera, per la proclamació d'un candidat, el socialista, que deixava el seu càrrec com a ministre de Sanitat amb la pandèmia desbocada a Espanya...

Per tot plegat, no és estrany que hi hagi gent que se senti allunyada de la política i sobretot dels nostres dirigents com feia anys que no se sentia. En part, desil·lusionada per tot el que ha succeït des de l'1-O (això entre els partidaris de la independència); en bona mesura, decebuda per la gestió de la crisi sanitària i social derivada de la pandèmia (aquí hi podem trobar persones de tota mena d'ideologia), i d'altra banda, defraudada per la manca de lideratge i carisma dels candidats i d'un discurs clar... (de nou, aquí hi podem coincidir moltes). 

Per tots aquests motius, l'abstenció el 14-F podria ser colossal, més que el resultat dels comicis, cosa que ja és dir, perquè (amb més candidatures que mai per presidir la Generalitat) podem veure el Parlament més fragmentat de la història!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,
16/06/2021
La troballa la setmana passada del cos de l'Olivia, una de les nenes de Tenerife que el seu pare va segrestar el passat 27 d'abril per fer mal allà on més couria a la seva mare va deixar sense alè i alhora omplir de ràbia ciutadans de tot
24/03/2021
L'Estat espanyol és a la cua en molts assumptes, però des de la setmana passada és capdavanter a aprovar una llei que reguli l'eutanàsia.