,
08/03/2016
Reflexions
Una jugadora de futbol

Les noies també juguem a futbol

“Mare, les noies també podem jugar a futbol?”, em demana de cop i volta la meva filla de quatre anys tota sorpresa en veure imatges d’un partit de futbol femení a la tele. La meva resposta és taxativa per dissipar tots els dubtes: “les noies podem fer el que ens vingui de gust, com els nois”. Aquesta conversa, lluny de quedar en una anècdota domèstica, posa de manifest que alguna cosa no funciona, que alguna cosa no fem bé quan es tracta d’educar els nostres fills en igualtat. D’aquí que, com a dona, no em cansi de reivindicar l’equitat de gènere cada 8 de març, i cada dia de l’any, mentre aquesta no sigui 100% real.

Malgrat que a casa defensem la igualtat de gènere i mirem de transmetre-la amb tot el que fem a la nostra filla, hi ha missatges que calen fons, massa profundament, quan una nena tan petita es demana si ella pot fer el mateix que el seu cosí. Cert és que, just fa un any en aquest mateix espai, posava sobre la taula les diferències entre la meva filla i el meu nebot. Però em nego a creure que les dissimilituts entre tots dos tinguin res a veure amb el fet d’haver nascut nen o nena, perquè aleshores les convertiríem en desigualtats de gènere.

Vet aquí la meva sorpresa majúscula en palpar de prop, en la vida diària, que passen els anys i no som capaços de trencar els estereotips de gènere d’una vegada per totes. D’aquí que aplaudeixi les propostes que administracions i entitats organitzen cada any durant aquestes dates per alertar dels greuges educatius, laborals i socials que encara avui patim les dones vers els homes. Totes aquestes activitats són necessàries i indispensables mentre les nenes es preguntin si elles poden jugar a futbol i/o els nens, si poden fer ballet.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,