,
03/10/2019
Reflexions
La foto que el Grup Alba va compartir a les xarxes socials
Foto:
Grup Alba

Petits gestos poderosos

No fa gaire es va fer viral una fotografia que el Grup Alba va compartir a les xarxes socials, on es veia un sobre marró amb una nota. Era la seva forma d'agrair a la Mariona, l'autora de la missiva, la seva ajuda. I és que la nena, de vuit anys, explicava a la carta que dóna a l'entitat els diners que havia recaptat amb la paradeta solidària que havia muntat aquest estiu.

En menys de 24 hores, el post de l'Associació Alba havia aconseguit que es compartís 93 cops i havia robat el cor de, com a mínim, 272 tuitaires. A Instagram, la foto sumava una desena de comentaris i 281 likes. Però els resultats encara eren més espectaculars a Facebook, on 800 usuaris havien reaccionat (positivament) a la notícia, compartida més de 340 cops i amb un reguitzell de gairebé 60 comentaris.

Són unes xifres espectaculars que demostren que el món és ple de bona gent i amb bona voluntat, que s'entendreix amb un gest d'aquestes característiques (almenys vull veure-ho així. Resulta més esperançador i estimulant). Però els números que us he donat també posen de manifest que accions com la de la petita Mariona escassegen o, diguem-ho d'una altra manera, són singulars. 

El mateix dia que la Mariona havia deixat els estalvis que havia aconseguit aquest estiu amb esforç i dedicació a les portes de l'Associació Alba assistia a una festa d'aniversari d'una nena de la mateixa edat que es lamentava a la seva mare per haver rebut pocs regals. És l'altra cara de la mateixa moneda. 

Vivim en una societat que fomenta l'egoisme i l'hedonisme desmesurats, on valors com l'altruisme i la generositat es conreen més per postureig que amb una clara voluntat d'ajuda i servei als altres. És per això que petits gestos com el de la Mariona tenen el poder d'emocionar, meravellar i generar admiració; perquè són l'excepció que confirma la regla. 

Però sabeu què? És a les nostres mans, de tots nosaltres, fer que accions com aquesta deixin de ser una anomalia. Aleshores no es farien virals, deixarien de ser notícia, és cert. Però seria símptoma que la nostra societat avança per ser més justa i igualitària. 

Aquest article va dedicat a la petita Mariona pel seu gest i a la seva família per transmetre-li els valors que l'han fet possible.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,