,
16/04/2015
Reflexions
La Federació Catalana de Futbol vol deixar lluny dels camps les persones violentes

Targeta vermella als violents

El futbol transforma (malauradament a pitjor) molta gent. Conec molts homes pacífics i racionals que esdevenen viscerals quan es calcen les botes i entren en el terreny de joc (de dones que hi juguin no en conec tantes, però no vol dir que no n’hi hagi) o que escridassen tothom asseguts des de les grades quan el joc s’escalfa una mica.

Fa temps que vaig deixar d’anar a veure jugar el meu marit, entre altres, per aquest motiu. Em posaven nerviosa els crits del públic quan s’acostava el final del partit, que resultaven incomprensibles per algú que no sentia la mateixa passió pel que passava dins el camp. El to de veu i les paraules emprades per alguns per referir-se a l’àrbitre, els jugadors o l’afició del contrari sovint eren fora mida i no em semblaven res a ensenyar a la meva filla. Però si fins i tot en alguna ocasió vam sortir al diari perquè els mossos havien de socórrer l’àrbitre en xiular el final del matx!

La situació, lluny de millorar, ha empitjorat. Ho assegura la Federació Catalana de Futbol, que ha anunciat que posarà fil a l’agulla per deixar els violents (tant si exerceixen la violència física com verbal) lluny del terreny de joc, com publicava el dimarts 14 d’abril el diari Segre. Amb el lema Prou violència al futbol l’ens que presideix el lleidatà Andreu Subies vol eradicar els insults xenòfobs i de gènere dels camps de futbol de tot Catalunya i marcar així el camí a seguir per a la resta de federacions espanyoles.

Per tant, la Federació ja no tan sols tindrà potestat per sancionar els membres dels clubs violents sinó també els seus aficionats o fins i tot els pares dels jugadors que no actuïn d’acord amb el reglament de conducta i el codi ètic que preveu tenir enllestit per a la propera temporada.

Aquesta mesura segur que s’interpreta com una bona notícia per als que, com jo, pensen que el futbol (com tants altres esports d’equip) hauria de fomentar valors com el treball en equip, el respecte i l’esforç, sobretot quan “juguem” amb infants. Però hem d’admetre que complicarà, i força, el dia a dia dels clubs de futbol. Ja em puc imaginar la polèmica que esclatarà quan un club veti l’entrada a un camp de futbol a un seguidor o al pare o mare d’un jugador. En els pobles petits, com el meu, això podria donar lloc a la tercera guerra mundial! Per tant, caldrà veure com s’adapta al dia a dia aquesta benvinguda proposta per treure targeta vermella als violents.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,