Assassins de Ponent, llibre, literatura, novel·la negra, Surtdecasa Ponent

Foto: 

cedida
La boira és una enigmàtica companya de l’intriga i els crims del recull

'Assassins de Ponent', la lectura més negra

El gènere negre pren els escenaris més emblemàtics de Ponent per posar-nos els pèls de punta
Cristina Mongay
,
31/01/2017
Llibres

Assassins de Ponent’ és un llibre no que et deixarà indiferent. És un treball dirigit per la blogger lleidatana Ramona Solé, un projecte que fa molt temps que tenia pensat realitzar i que culminà amb molt d’èxit a finals del 2016.

Engloba un conjunt de dotze relats d’autors i autores ponentins: ella mateixa (autora de 'Quaderns'), en Miquel Àngel Estradé, el David Marín, la Montse Sanjuan (autora de la novel·la 'La sergent Anna Grimm' i 'El misteri del bressol buit'), en Carles Mentuy, l’Alexandra Cuadrat (autora de l’'Asesinato en el archivo'), en Rafa Melero, en Ramon Usall, el Llorenç Capdevila, en Francesc Pané, Anna Sàez i la Marta Esparza.

Tot i que els texts tenen estils molt diferents (en alguns casos hi reconeixereu un marc més policíac, en altres més psicològic), fruit de la ploma de joves i de consolidats escriptors i escriptores, tots ells tenen un comú dues peculiaritats: que compten, com a mínim, amb una mort violenta i que s’escenifiquen als escenaris més emblemàtics de la ciutat de Lleida i de la seva demarcació.

 

  • imatge de control 1per1

 

El volum, editat per Llibres del Delicte, esdevé la constatació més clara que aquest gènere literari, en català, guanya pam a pam molts seguidors. Si bé a la dècada dels vuitanta i els noranta la novel·la negra i la novel·la policíaca eren considerades gairebé gèneres secundaris, ara són un dels més recurrents. D’altres lleidatans de renom, com en Pep Coll o en Joan Francesc Dalmau, han contribuït al fet que així sigui. I ara aquest projecte ho reforça de manera contundent.

Si t’agrada el misteri, que et sorprenguin, els textos ben teixits i les històries inspirades en els carrers i paisatges que t’acompanyen cada dia, no et perdis ‘Assassins de Ponent’!

Més informació: 

Blog literari de Ramona Solé Tu mateix llibres

A

També et pot interessar