Jump to navigation
Unir ciència i art és possible també per motivacions de la investigació. Ara, un equip d'investigadors de l'Institut de Tecnologia de Massachussetts (MIT) ha aconseguit transformar en so l'estructura de la proteïna que permet al coronavirus adherir-se a les cèl·lules per a infectar-les. Fins ara, havíem pogut veure centenars d'imatges de la Covid-19, però mai havíem tingut l'ocasió de sentir-ho.
Els diferents sons que poden escoltar en l'àudio de dalt -campanes, instruments de corda, flautes- representen diversos aspectes de la proteïna, que sobresurten en pics fent-lo semblar una corona -d'aquí el nom de coronavirus-.
Com succeeix amb totes les proteïnes, també aquests pics estan fets de combinacions d'aminoàcids. Utilitzant una nova tècnica anomenada sonificació, els científics del MIT van assignar a cada aminoàcid una nota única en una escala musical, convertint la proteïna completa en tota una partitura. Una melodia que fins i tot ens pot servir per relaxar-nos.
En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.