,
13/11/2020
Explosió a les xarxes
El violonista Jardiel Rodellas i el pianista Pau Lanzetta al Palau de la Música
Foto:
Sense Cultura

Una societat sense cultura es queda cega i muda

L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori català.

Vol enfocar i retratar la situació d’incertesa i de lluita en què es troben ara mateix totes les persones treballadores del sector cultural, recorrent el país per explicar les històries personals d'aquestes treballadores de la cultura que s'han quedat sense feina. Unes protagonistes que fotografia amb els ulls embenats i la boca tapada per denunciar que una societat sense cultura és una societat cega i muda.

La companyia d'arts escèniques Projecte Ingenu a la Nau Ivanow | Foto: Sense Cultura

Tal com expliquen en el mateix compte d'Instagram, "entenem la situació sanitària i no neguem les dificultats per què totes (dins i fora del món cultural) hem de passar, les adaptacions que hem de prendre. Però no volem permetre una societat que accepti tancar la gran part de canals de comunicació ciutadana, llocs de trobada i reflexió, tot i demostrar que no provocaven risc sanitari. Ens han tancat, ens obliguen a mantenir-nos callades en un moment on la comunitat i l’esperit crític ha d’estar més viu que mai. Ens silencien quan hem demostrat que som segures." I afegeixen, "Volem explicar la vostra història també, deixar constància. Evitar l’oblit i continuar la lluita."

Més informació:
Instagram de Sense Cultura

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.