,
05/02/2021
Explosió a les xarxes

Què podem fer amb les noves mesures del Procicat?

A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19. Segons va anunciar el secretari general de Salut, Marc Ramentol, el passat dijous, es tracta de “tímides correccions” que incideixen majoritàriament en el sector de la cultura, la restauració i l’esport.

1. Obertura de llibreries
Després d’un mes de tancament de totes les llibreries durant els caps de setmana i de les de superfície major de 400 metres quadrats cada dia de la setmana, el Procicat ha anunciat que ja poden tornar a obrir de dilluns a diumenge, sigui quina sigui la superfície, ja que passen a considerar-se un "espai cultural" en lloc d'"establiments comercials".

2. Dues hores més de restauració
Les franges d’obertura dels bars i restaurants, que fins al moment eren de 7:30h a 9:30h i de 13h a 15:30h, s’amplien una hora més per àpat. És a dir, a partir del dilluns 8 de febrer, la restauració pot obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. Pel que fa a aforament, les
restriccions es mantenen: les terrasses poden obrir i a l’interior dels locals només es permet el 30% de la capacitat. Pel que fa al menjar a domicili, es pot servir fins a les 23h, i el menjar per emportar, fins a les 22h.

3. Espectacles culturals, sense canvis
El sector cultural no compta amb cap canvi respecte a les mesures ja establertes. Es poden celebrar espectacles culturals sempre que l’espai sigui exterior o ben ventilat, amb un aforament del 50% i si no se sobrepassen les 1000 persones. Els actes religiosos, per la seva banda, mantenen la capacitat del 30% d’aforament.

4. Reobertura de l’esport
Els centres esportius tancats, com és el cas dels gimnasos, permeten tornar a engegar l’activitat al seu interior amb la limitació d’un 30% d’aforament i si es mantenen grups de sis persones com a màxim. Els que comptin amb piscina, a més, també poden permetre-hi l’accés controlant-ne les entrades i sortides. El que no s’ha recuperat, almenys fins ara, són les competicions d’àmbit estatal i professional, de moment romandran suspeses. L’esport a l’aire lliure, però, segueix estant permès.

5. El comerç es manté
El Procicat no ha anunciat correccions per al comerç, de manera que els establiments que no siguin essencials hauran de continuar tancant els caps de setmana i aquells que tinguin una superfície major a 400 metres quadrats ho hauran de fer cada dia.

6. El confinament s’amplia a comarcal
A partir del dia 8 de febrer, el confinament passarà a ser comarcal de dilluns a diumenge, per tant, ja es podrà sortir del municipi i visitar localitats que s’incloguin dins de la mateixa comarca. Una bona oportunitat per descobrir indrets una mica més enllà dels límits establerts fins ara.

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.