,
23/12/2020
Explosió a les xarxes

Noves mesures sanitàries: què podem fer i què no aquest Nadal?

A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració. Les mesures estaran vigents fins a l’11 de gener, amb una possible revisió el dia 28 de desembre si les dades ho permeten. Cal dir també que les comarques de la Cerdanya i el Ripollès tindran mesures més restrictives i estaran confinades durant aquestes dates.

1. Quantes persones poden reunir-se?
- Es poden reunir 6 persones màxim, excepte els dies assenyalats (24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1, 5 i 6 de gener) en què es permetran trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones.En el cas del Ripollès i la Cerdanya, aquesta limitació serà de 6 persones després que es decretés el confinament perimetral d’aquestes comarques a partir del 23 de desembre.

2. Hi ha confinament perimetral, comarcal o municipal?
El confinament perimetral estava estipulat fins al 6 de gener, segons l’acord del Consell Interterritorial de Salut, però amb el nou anunci de la Generalitat, s’amplia, per ara, fins a l’11 de gener, quan s’acabaria el pla de Nadal. No es podrà entrar ni sortir de Catalunya si no és per alguna de les excepcions previstes, com els retrobaments familiars.

- Pel que fa al confinament municipal els caps de setmana ja ha finalitzat i es passa al confinament a la comarca tota la setmana (cap de setmana i laborables) fins després de les fetes de Nadal, l’11 de gener.

- Es permetrà la mobilitat per anar a segona residència o hotels amb la bombolla de convivència i també entre el 23 de desembre i el 6 de gener si es tracta de mobilitat per visitar familiars a una altra comarca

3. Continua vigent el toc de queda i quines excepcions hi ha?
El govern de Catalunya no preveu aixecar el toc de queda en cap fase de la desescalada, però sí flexibilitzar-lo la nit de Nadal, la nit de Cap d’Any i la nit de Reis. Això vol dir que, excepte aquests tres dies, el confinament nocturn, entre les 22 i les 6h, es mantindrà com a mínim fins al 17 de gener. En dates clau de les festes de Nadal les nits del 24 i el 31 de desembre el confinament nocturn s’allargarà fins a la 1h. Pel que fa a la nit del 5 de gener, el toc de queda començaria a les 23h, en comptes de fer-ho a les 22h.

4. Què passa amb la cultura?
Oberts els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 persones si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Permeses les activitats esportives o de cultura popular que no comportin aglomeracions, siguin estàtiques, perimetrades, amb control d’accessos i cita prèvia.

5. Quina és la situació de l'hostaleria?
Obertura de 07:30 a 09:30h per esmorzar i de 13 a 15:30h per dinar. Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22h. Es pot repartir menjar fins a les 23h.

6. Centres comercials
Es pot arribar fins un 30% de l’aforament en comerços i mercats no sedentaris. També es pot complir el 30% de l’aforament en centres comercials. Tancats: locals i establiments de restauració.

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.