,
04/11/2020
Explosió a les xarxes
Façana de la Sala Razzmatazz amb l'anunci de 'L'últim concert'

Més detalls sobre l''últim concert' de les sales de música

Aquesta setmana les façanes de les sales de concerts s'han despertat amb uns rètols amb l'enimgàtica frase de ‘L’últim concert’, acompanyades de la data d’inauguració de la sala i un interrogant. Amb aquesta consigna i aplegats sota el manifest que els representa posen sobre la taula la realitat que estan vivint, denuncien la falta de capacitat per a interlocutar amb les administracions i la gairebé inexistent ajuda rebuda. De fet, porten vuit mesos de portes tancades, una situació que és en moltes ocasions ha estat insostenible, ja que són sales insonoritzades, amb llicències específiques, equips tècnics i unes despeses fixes que ara es veuen escanyades. 

 

La iniciativa ‘L’últim concert’ pretén fer d’altaveu de les condicions que estan afrontant, i on el pròxim 18 de novembre a les 20h, cada sala celebrarà un concert especial, que es retransmetrà en streaming a través de les seves respectives plataformes i de la web de '¿El Último Concierto?'.

Des d’inici de la pandèmia el sector, que compta amb 5.000 treballadors directes en l'àmbit estatal, ha cancel·lat prop de 25.000 concerts i calcula unes pèrdues de vora 120 milions a final d’any. Per aquest motiu, sumat a la incertesa de la data de retorn dels qui resisteixin, la Plataforma de Sales de Concerts denuncia la inacció política i planteja unes mesures per a reduir despeses mensuals i assignar ajudes econòmiques per a compensar les pèrdues que ja han patit.

L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) forma part de la Plataforma de Sales de Concerts i agrupa moltes sales de música en viu del nostre país i que s'han adherit a la campanya. A Barcelona hi trobem Razzmatazz, Apolo, Sidecar, i també de l'escena més alternativa, El Pumarejo, Sala Vol o Sala Taro; però també a la resta del país com La Jazz Cava de Vic, la Sala Stroika de Manresa, La Mirona de Salt, l'Slàvia de les Borges Blanques o l'Alternativa de la Bisbal de l'Empordà.

> Més informació:
Web de '¿El Último Concierto?'

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.