Foto: 

Cedida
L'obra 'Cançó de Nadal' es podrà veure durant el Nadal a Plaça Catalunya

Les 10 propostes culturals per passar el Nadal a Barcelona

Cinema, museus, circ i fires a la capital barcelonina durant les festes de Nadal
Helena Martín
,
16/12/2020
Activa't
Per Nadal toca reunir-se -aquest any en grups petits-, i esbargir-se per encarar l'any 2021 amb optimisme. Si creies que durant les festes de Nadal l'activitat cultural a Barcelona s'apagava, t'equivocaves. Aquí tens una desena de propostes per acabar el 2020 millor del que acaba.

1. Atreveix-te amb el 25è Circ d'Hivern
El 25è Circ d'Hivern que organitza l'Ateneu Popular 9Barris porta aquest 2020 a Barcelona 'Fins i tot la foscor', una obra de circ contemporani de la companyia My!Laika, dirigida per Philine Dahlmann i Eva Ordoñez. Amb funcions del 19 de desembre al 24 de gener, l'espectacle fa un recorregut, apte per a infants a partir dels vuit anys, per la història i cultura occidental a través de la dansa, el trapezi, la contorsió, la corda volant i la música en directe.
> Més informació

 

 Obra de Fina Miralles de 1976. | Foto: Cedida
2. Coneix l'obra de Fina Miralles
Digues prou al "jo vull ser, jo vull anar, jo vull tenir" i fes cas a l'artista Fina Miralles: troba i treballa la teva manera de ser. Un bon inici és visitar l'exposició de la sabadellenca 'Fina Miralles. Soc totes les que he sigut' al MACBA de Barcelona, on es podrà trobar fins al mes d'abril del 2021 un recull de les peces d'art conceptual de l'artista. Comissariada per Teresa Grandas, la mostra de relleu la rellevància de Miralles en l'art dels setanta.
> Més informació

3. Un clàssic barceloní: el pessebre
Si hi ha una activitat clàssica a Barcelona durant Nadal, és la d'anar a mirar i opinar sobre el pessebre de la plaça Sant Jaume. Enguany, a causa de la Covid-19, s'ha substituït el pessebre que cada any provoca polèmica per l'exposició '10 anys de pessebres a la Plaça Sant Jaume' que recorda els últims 10 anys de pessebres i que està situada al pati interior de l'Ajuntament de Barcelona. En una línia més tradicional, el Museu Frederic Marès també alberga el pessebre de l'Associació de Pessebristes de Barcelona.
> Més informació

4. Visites guiades per conèixer la ciutat
Mai es coneix al complet Barcelona, i les vacances de Nadal poden ser una oportunitat perfecta per endinsar-te en els secrets i curiositats de la ciutat. Les visites guiades de Barcelona Oberta ofereixen itineraris temàtics de barris com el Paral·lel, el Born o el Gòtic o recuperen la Barcelona històrica del franquisme o del Modernisme.
> Més informació

5. Temps de fires
Repartides per la capital catalana hi ha diverses fires de Nadal amb elements de decoració i regals. La de Santa Llúcia de la Catedral de Barcelona o la de la Sagrada Família estan especialitzades en figures pel pessebre i la Fira de Reis que s'estén al llarg de la Gran Via compta amb una varietat de botigues de joguines i artesania que es manté fins a última hora de la nit de Reis. En aquesta, per descomptat, no hi falten les xurreries.
> Més informació


 Assaig de 'Cançó de Nadal', inspirada en l'obra de Dickens. | Foto: Cedida
6. Escolta el 'Conte de Nadal' de Plaça Catalunya i remena entre les activitats infantils de La Pedrera
Del 19 de desembre fins al 30 de Nadal, la Plaça Catalunya albergarà 'Cançó de Nadal', una reinvenció del 'Conte de Nadal' de Charles Dickens, d'entrada gratuïta però amb reserva prèvia. Aquest espectacle que se celebrarà cada dia i que porta la companyia Insectotròpics, combina videoart, música en directe, pintura i teatre. Ben a prop podràs gaudir també d'algunes de les activitats infantils nadalenques programades a La Pedrera, que estimulen el coneixement i la creativitat dels més petits amb tallers de disseny de balconades o confecció de decoracions nadalenques inspirades en animals gaudinians. 
> Més informació

7. Entrena la mirada reivindicativa
Una de les cites imperdibles de cada desembre és la del World Press Photo, que recull al CCCB una mostra de fotografia social que ha marcat l'any arreu del món, sigui a Etiopia com a Argelia o Polònia. Aquest 2020, han estat premiats els barcelonesos Ricard García Vilanova i Ramon Espinosa, i per tant, també en podem veure les seves fotografies captades per la seva càmera.
> Més informació

8. Visita a Marilyn Monroe
A la Filmoteca de Catalunya sempre hi pots trobar propostes diferents a les dels cinemes convencionals. Del 17 de desembre al 24 de febrer, l'equipament acollirà l'exposició 'Marilyn Monroe by Milton H. Greene. The 50 seasons', així com una selecció dels films de l'actriu i model, com 'Niagara', 'Monkey Business' o 'The Seven Year Itch', entre altres.
> Més informació


 'Els ocells' és un espectacle de la companyia La Calòrica. | Foto: Cedida
9. Viu la reobertura dels teatres
Les sales de teatre tornen a estar obertes i la programació cultural en marxa, també per les festes de Nadal. A la Sala Beckett romandrà l'obra 'Els Ocells' de La Calòrica fins al 10 de gener, al Teatre Lliure acollirà 'Les tres germanes' fins al 16 de gener i al Teatre Nacional de Catalunya s'hi podrà veure 'L'Hèroe' i 'Encara hi ha algú al bosc' fins passat el dia de Reis.
> Més informació

10. Dona joguines
Per tot Catalunya hi ha repartits punts de recollida de joguines que es repartiran entre els infants que no n'hagin pogut rebre una. Una activitat solidària per aquests dies pot ser fer neteja del traster i arreplegar aquelles joguines que ja no utilitzes perquè altres nens i nenes puguin gaudir-les.
> Més informació

A

També et pot interessar