Estació de muntanya de Vallter
Estació de muntanya de Vallter
Pla de Morens, s/n
17869 - Setcases
  • 972 136 057
  • info@vallter2000.cat
Vallter en família
Energia positiva a un sol pas

Vallter és un espai idoni per qui vulgui fer una escapada curta d’estiu, sigui en dies laborables o en cap de setmana, ja que es troba molt a prop de ciutats d’interior com Girona, Olot, Vic o Ripoll.

Senderisme per Vallter

La seva orografia permet gaudir de tota mena de rutes i circuits per la vall, sigui a peu o en bicicleta, i visitar el naixement del riu Ter amb el Telecadira, entre altres experiències. Destaquen el senderisme i el trail running gràcies a la gran diversitat de rutes que envolten l’estació. Tota mena de propostes de muntanya per descobrir l’entorn de Vallter de ben a prop.

Ciclisme a Vallter

Però si hi ha una activitat per la qual destaca Vallter a l’estiu és per ser un destí ciclista de bicicleta de carretera 5 estrelles, per això es considera el sostre d’asfalt de Catalunya, ja que la carretera arriba als 2.150 m d’altitud. Amb fama mundial, Vallter acull tant ciclistes professionals com cicloturistes al Port de Muntanya Setcases - Vallter, un repte de primera categoria amb un ascens de 12 km amb trams fins a un 15% de pendent i que supera un desnivell de 895 m.

Horaris

De 10 a 15h (diàriament) del 17 de juliol al 12 de setembre.

Més informació

Vallter es caracteritza per ser l’estació de muntanya més mediterrània dels Pirineus. Situada a la comarca del Ripollès, al municipi de Setcases, aquesta destinació és dins del circ d’origen glacial de Morens-Ull de Ter, amb el seu cim a 2.535 metres d’altitud.

En ser l’estació més oriental dels Pirineus se la considera “la muntanya de la Costa Brava”. La seva privilegiada situació geogràfica permet contemplar una panoràmica excepcional, ja que des de la cota més alta, i en dies de cel clar, es pot arribar a veure la badia de Roses de la Costa Brava.