Foto: 

Cedida
Festival de Màgia de Torredembarra

Màgic Jordi: “La màgia t’atrau perquè no saps el truc”

El 3r Festival de Màgia de Torredembarra se celebrarà del 26 al 28 d’abril
Arnau Martínez
,
22/04/2019
Arts
"La màgia et permet retrocedir en el temps vital. La màgia t’atrau perquè no saps el secret, no saps el truc". Potser aquest és el secret, com assegura el Màgic Jordi. Del 26 al 28 d'abril arriba el tercer Festiva de Màgia de Torredembarra. El municipi es tornarà a omplir de jocs de mans, d’il·lusionisme, per gaudir d’una disciplina artística que atrapa a qualsevol. Propostes per a tots els públics amb la Gala internacional com a acte més destacat. En parlem amb el Màgic Jordi, un dels organitzadors.
"La màgia és com un arbre que té moltes branques i cada branca és una especialitat"

- El Festival de Màgia de Torredembarra arriba a la tercera edició, és l’any de la consolidació?
Estem contents perquè ja portem una trajectòria interessant i enguany podrem veure alguns dels millors mags que hi ha a tot l'Estat. Això va començar amb tres mags, l’Alexis Pardo. el Màgic Titu i un servidor. Fa vint-i-cinc anys que rodem per aquest món i volíem crear un festival de màgia perquè, a més a més, està molt de moda. El primer any vam exhaurir les entrades i el segon vam posar més grades i vam tornar a omplir.

- Així està de moda la màgia?
El festival de màgia de Badalona ha fet el 25è aniversari ara, també se’n fan a Vila-seca, a la Canonja, a Tarragona; qualsevol municipi hauria de tenir un festival de màgia perquè és un esdeveniment que perdura. 

  • imatge de control 1per1

- Enguany com a novetat, fareu tallers per als més petits al Casal de la Mar.
El Casal de la Mar el vam estrenar l’any passat com a espai. És un format més proper que el Casal Municipal on es fa la gala. És com un cafè-teatre i permet un format més íntim, més familiar. Dissabte al matí hem preparat un taller específicament per als nens perquè puguin gaudir de la màgia. La intenció és que quan els nens arribin a casa puguin fer un petit truc de mans a la família. 

- La gala internacional de dissabte al vespre permetrà veure diferents tipus de màgia?
Portem una capçalera d’artistes molt bona, de primera línia. Hem ajuntat uns artistes que no s’han trobat mai tots en un mateix festival. Són sis artistes més el presentador, un monologuista i mag. No es fan ombra sobre l’escenari perquè ofereixen diferents varietats dins el món de la màgia. La màgia és com un arbre que té moltes branques i cada branca és una especialitat: el mentalisme, l’escapisme, etc.

- Què té la màgia que atrapa a qualsevol?
La màgia és una art escènica destinada a un públic infantil i adult. La màgia et permet retrocedir en el temps vital. La màgia t’atrau perquè no saps el secret, no saps el truc. Quan ets gran i et fan un joc de mans, quedes bocabadat i té el poder de retornar-te a quan eres petit. 

Més informació: 

A

També et pot interessar