Cambrils

Foto: 

Cedida
Alguns dels artistes participants

Els creadors obren les portes dels seus tallers

Més de 30 artistes participen en la 12a edició de Tallers Oberts de Cambrils els dies 14 i 15 de desembre
Surtdecasa Camp
,
10/12/2019
Arts
Un dels secrets millor guardats dels artistes és el seu procés creatiu o el refugi on es cou la seva obra. Allà hi ha les hores de treball i la invocació de la tan desitjada inspiració. Els tallers són les cases dels artistes allà on inicien, desenvolupen i culminen les seves creacions. En moltes ocasions és l'espai on tenen exposada part de la seva obra i on també reben visites d'amics o altres artistes. Amb la voluntat de desvetllar aquest univers amagat, Cambrils organitza per als dies 14 i 15 de desembre una jornada de tallers oberts on els artistes podran interactuar amb la ciutadania. Us destaquem allò més important perquè pugueu participar en la suculenta ruta creativa de Tallers Oberts.
Una oportunitat per endinsar-se al món dels diferents creadors i creadores que fan de l’art una forma de vida

Qui?
Un total de 28 artistes cambrilencs i 6 artistes convidats obriran les portes de 17 tallers al públic per donar a conèixer la seva obra i el seu procés creatiu, en el marc del programa de la Festa Major de la Immaculada. Una explosió d'art i pensament pels carrers de Cambrils amb les cases obertes per tot el veïnat.

Per què?
Tallers Oberts és una oportunitat per endinsar-se al món dels diferents creadors i creadores que fan de l’art una forma de vida, compartir una estona de conversa amb ells i elles, conèixer de primera mà el seu procés creatiu i gaudir de la riquesa de les seves obres de ben a prop.

Quins artistes?
Els i les artistes participants d’aquesta dotzena edició, d’àmbits tan diversos com la pintura, l’escultura, la fotografia, la joieria, l’art visual, la restauració, la ceràmica o la il·lustració, són: Jobacasén, Jesús Gómez, Xavi Castellnou, Dolors Ortuño, Marta Fàbregas, Gemma Felip, Raquel Sarrà, Nuri Mariné, Laura Mestres, Marta Nolla, Ma Lluïsa Recasens, Montserrat Recasens, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons, Pierre Mêlandie, Jordina Ros, Pere Estadella, Dídac Sauret i Rocío Franco, David Callau, Asun García, Beatriu Mar, Cristina Salvans, Laura Alvarez, Paco Rodriguez, Queralt Osorio i Lydia Cuevas. Com a artistes convidats hi participaran: Carme Bassa, Meritxell Varela, Dolors Castells, Eulàlia Calzada, Sergi Margalef, i Raquel Díaz.

Quines són les novetats d'enguany?
En aquesta dotzena edició destaca la incorporació del taller d’escultura de Cristina Salvans, que ha nascut aquest 2019. A més, com en altres edicions, la Torre del Port, un dels edificis més emblemàtics del municipi, acollirà quatre artistes que portaran allí el seu taller gràcies al suport del Museu d’Història de Cambrils. Com a cloenda, el diumenge dia 15 de desembre a les 18h hi haurà un concert aperitiu amb la banda Men in Swing a la Torre del Llimó. Durant l’acte, obert, es portarà a terme el sorteig d’una de les obres exposades als tallers que els artistes han realitzat de forma expressa per aquesta iniciativa. 

Més informació: 

A

També et pot interessar