,
23/04/2013
Gastronomia

En busca del Bar perdut

No, no us heu equivocat de secció. Malgrat que el títol d’aquest blog us pugui suggerir una altra cosa, aquí no volem fer cap competència al Sandro Rey ni tampoc al famós arqueòleg Indiana Jones. És veritat però, que ambdós assumptes tenen aspectes comuns amb la temàtica del menjar i beure. 

I és que algunes coses de les que succeeixen en aquest món semblen pertànyer, per a la majoria de nosaltres, al món de les ciències ocultes: què dimonis són alguns dels productes que es troben a supermercats com el ‘Lidl’? Com s’explica que el menjar que donen als hospitals, generalment, està més malalt que el pacient que el rep? Per què mai queda igual un plat que has cuinat un centenar de vegades?
 
Quan es tracta de sortir de casa (mai més ben dit), triar un bon lloc per a dinar, sopar o fer unes tapes i birres es converteix en un suplici i ens haurem de posar l’uniforme d’arqueòleg, tot emulant al nostre estimat Dr. Jones i picar molta pedra fins a trobar aquell tresor que estàvem buscant i que, fins llavors, estava soterrat per una gruixuda capa d’indiferència.
 
No volem enganyar-vos, no som gurmets que es deixen 50€ cada vegada que surten a sopar, experts en gastronomia, sommeliers ni tastadors de gintònics. Som simples mortals que volem compartir curiositats, inquietuds i els humils establiments que freqüentem. No descartem cap bar per l’aspecte que pugui tenir, perquè potser és el que satisfà les nostres necessitats (com quan el nostre estimat ‘Indy’ tria un ruïnós calze que, finalment, resulta ser el Sant Grial que proporciona vida eterna.
 
Lògicament, tot el relacionat amb les activitats gastronòmiques més mundanals com comprar, cuinar o sortir a fer una cervesa tindran molt protagonisme en aquest espai, però això no significa excloure segons quines temàtiques o establiments, sempre que ens resultin destacables.
 
No cal dir que també ens podeu deixar aquí  comentaris i suggeriments. Si preferiu més intimitat, també ens els podeu fer arribar a gastrobasica@gmail.com.
 
Atentament,
 
Dr. Pantxo
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

El Dr. Pantxo va nèixer entre fregits i arrebossats. Quan era petit, berenava 'Bollycaos' i 'Fresquitos'. No suporta tenir gana ni la cervesa sense alcohol. Defensor dels bars autèntics i enemic dels preus sense l'IVA inclòs. Gastronòmicament dispers.

05/08/2015
Una de les activitats més interessants quan es viatja a l’estranger durant les vacances és tastar les especialitats gastronòmiques de cada país, tot i que a vegades acabem degustant les versions més descafeïnades dels plats típi
09/03/2015
Hi ha una obsessió de la gastronomia actual per crear tendències a partir de productes que sempre han format part dels nostres tiberis i borratxeres.
03/01/2015
Començar a estalviar després del dispendi nadalenc elaborant el nostre propi Tortell de Reis sembla una bona idea.
25/12/2014
El Nadal és l’època en la qual mestresses de casa i cuiners amateurs es converteixen en sofisticats xefs i el nitrogen líquid esdevé un element imprescindible a la c
04/05/2014
A continuació podeu llegir la segona entrega dels MILLORS COMENTARIS dels PITJORS RESTAURANTS DEL CAMP DE TARRAGONA. Ah, que no heu llegit la primera part?
09/04/2014
Un recurs molt útil a l’hora de triar un bon restaurant és consultar per internet les opinions d’altres clients sobre els diferents establiments.
03/01/2014
Sense temps per recuperar-nos de la ressaca de la nit de cap d’any, enllacem amb el maldecap de les compres dels regals de ses Majestats els Reis Mags d’Orient.