Festival d'Educació per la Sostenibilitat

Foto: 

Cedida
El projecte 'Carros, tupines i cançons'

El FES descobreix quatre projectes culturals que aposten per la sostenibilitat

Els dies 27 i 28 d’octubre se celebra el Festival d’Educació per la Sostenibilitat al Museu de la Vida Rural
Surtdecasa
,
24/10/2023
Entorn
Els dies 27 i 28 d’octubre de 2023, el Museu de la Vida Rural acull la cinquena edició del Festival d’Educació per la Sostenibilitat [FES]. Aquesta iniciativa té tant un espai per criatures com un espai professional, pensat per inspirar la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts. El [FES] 2023 l’inaugurarà la ponència de la periodista i gestora cultural enfocada en la sostenibilitat, Emma Quadrada, que obrirà un diàleg sobre la recuperació de l’admiració, la fascinació i la generació de noves possibilitats per al concepte de sostenibilitat, utilitzant les estratègies de comunicació pertinents. A més, enguany, a part dels projectes destinats al públic infantil, podrem conèixer quatre projectes que aposten per cuidar l'entorn. Aquí en tens un tastet:

1. Carros, tupines i cançons
És un projecte desenvolupat per alumnat de l’Escola Martí Poch en el marc de la proposta educativa Les Eines. Un homenatge a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya amb un procés de recerca en què l’alumnat va fer el vincle entre la vida al món rural en el passat, el present i el futur, i en la presentació de descobertes i conclusions no hi va faltar l’expressió artística, que es va fer a través de l’ambientació teatral, el cant, la dansa i el ball de bastons.

2. Idil·li
És projecte de recerca escènica impulsat per Alejandro Santaflorentina, Noemí Costa i Clàudia Barberà que explora la possibilitat de generar narratives en les quals l’ésser humà no sigui el centre del relat. Compta amb la col·laboració amb el Museu de la Vida Rural i el CREAF. Durant el procés de recerca es van realitzar tallers de creació escènica amb cinc grups d’ESO de dos centres educatius de la Conca de Barberà.

  • imatge de control 1per1

3. Blau
Blau és un projecte creat per i per a les 18 escoles de la Fundació d’Escoles Parroquials amb la col·laboració de diversos agents del teritori (la ONG creArt, la companyia de titelles El gecko amb botes, Open Arms i la xarxa de biblioteques de Barcelona) i que té com a objectiu fonamental prendre consciència del món que habitem i amb l’art com el mitjà més universal per transmetre emocions.

4. Educar per transformar
Es tracta d'un projecte impulsat per Catesco per crear una comunitat de professorat i alumnat compromesa en l’educació per la sostenibilitat i la ciutadania global a través d’una plataforma digital i amb el suport de la Guia ABPxODS.

Més informació: 

A

També et pot interessar