Fira del Vi de Falset

Foto: 

Cedida
Fira del Vi de Falset

Els 6 imperdibles de la Fira del Vi de Falset

Del 3 al 5 de maig se celebra aquesta mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant
Surtdecasa Camp
,
24/04/2019
Fires i festes
La Fira del Vi de Falset torna el 3, 4 i 5 de maig amb la millor selecció de les dues denominacions d'origen: la DOQ Priorat i la DO Montsant. La Fira del Vi de Falset s'ha anat especialitzant en els darrers anys, apostant per la qualitat professional dels tastos. Us hem preparat una selecció d'aquelles activitats que no et pots perdre si ets un aficionat al món del vi.

1. Degustar vins a peu de carrer
Tot i la seva aposta professional, la gràcia de la fira és beure en companyia i a peu de carrer. Assaborir els vins, comentar novetats amb els cellers, fer una ruta pels estands, descobrir noves propostes dels cellers de la comarca. Una oportunitat perfecta per conèixer el treball artesà fet a cada ampolla de vi. Hem de saber que la Fira del Vi obre per segon any consecutiu divendres a la tarda, amb la qual cosa ja serà possible degustar vins a peu de carrer des de les 18h i fins les 21h. Els estands de fira seran oberts també dissabte i diumenge de les 11 a les 21h.

2. Rècord absolut de cellers i tastos professionals
Enguany hi participen 83 cellers, el rècord absolut dels seus 24 anys d’història. En total, 74 tindran estand a Falset, mentre que els nou restants participaran en determinats tastos i en el tast exclusiu per als professionals. Es manté una proporció similar a la dels darrers anys pel que fa a les denominacions d’origen: un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. En el programa podeu consultar els espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçades als amants del vi. Algunes a Falset mateix i altres repartides en pobles de la vora.

  • imatge de control 1per1

3. Una ruta de poble en poble
De fet, amb el pas dels anys, la Fira del Vi és un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes a pobles de tota la comarca. Per això una bona opció és passar-hi tot el cap de setmana i aprofitar per fer una ruta pels diferents municipis. Així, a banda dels actes a Falset, com vèiem en el punt anterior, hi ha previstos tastos a Bellmunt amb el Tast de les Mines i Nit de les Mines; a Porrera amb el Tast de carinyenes i Organic Soirée; a Capçanes amb la Nit de les garntaxes; a Gratallops amb el Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops; al Masroig amb la Trobada de food trucks; a Torroja amb el Tast de Cal Compte i als Guiamets amb el #Vimets.

4. Tastos per a wine lovers
I per als més gurmets, hi ha l'espai Winelover. La fira torna a comptar aquest any amb tastos que es fan de manera continuada amb tastos que organitzen les denominacions d’origen de la comarca, els cellers, l’Escola d’enologia Jaume Ciurana i la pròpia organització de la fira. En podeu consultar el programa al web de la Fira del Vi. En alguns casos, cal pagar entrada i cal reserva prèvia.

5. Quimi Portet, Pep Sala i més
La música és un dels components importants de la fira. En aquesta edició, hi ha previstos els següents concerts a Falset: Pep Sala - divendres a les 20:30h a l'escenari de la Fira-; Animals -dissabte a les 12h a la Cooperativa-; Tarraco Surfers -dissabte a les 14h a la cooperativa- i Quimi Portet -dissabte a les 19h a la cooperativa-, Terra Ferma diumenge a les 12:30h al Casal Carrasclet- i Espaldamaceta -diumenge a les 18:30h a l'escenari de la Fira-. També hi haurà una sessió de dansa urbana amb Stereo Fresh -dissabte a les 20:30h a l'escenari de la Fira-, i el Festival Gotim de microteatre -dissabte a partir de les 17:30h en diversos espais.

6. Vins amb vocació social
La fira estrena aquest 2019 un Espai solidari, dissenyat per acollir iniciatives de cellers que impulsen activitas en benefici de la societat. Aquest any comptem amb els vins del Masroig Vi Solidari i de Ilusion+, que tenen una llarga trajectòria en projectes solidaris. En aquest espai serà possible tastar i comprar aquests vins embotellats amb vocació social.

Més informació: 

A

També et pot interessar