Colla Vella dels Xiquets de Valls

Foto: 

Colla Vella dels Xiquets de Valls

Arriba l'agost, arriben les grans diades

Les diades de Vila-seca i la Mora dissabte, i la de Vilallonga diumenge, enceten l'agost casteller del Camp de Tarragona
Joel Reche
,
31/07/2015
Fires i festes
La festa major de Vila-seca acollirà una de les diades clau d'aquest cap de setmana casteller. La colla local hi actuarà acompanyada de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Xiquets de Tarragona. 
 
La colla local arriba en un moment immillorable a la seva festa major, després de completar el primer castell de 7 des de la seva refundació el cap de setmana passat. Els de Jordi Sesplugues, que van sorprendre descarregant el 3de7 i carregant el pilar de 5 a la diada de Sant Jaume de la Pineda la setmana passada, volen tornar a repetir la construcció de 7 pisos a la plaça de l'Església de Vila-seca i descarregar el pilar, després d'haver-lo carregat en dues ocasions. La Colla Vella dels Xiquets de Valls vol recuperar els 9 pisos després de la petita ensopegada la setmana passada al seu propi barri, on els de la camisa rosada van desmuntar en dues ocasions el 4de9 amb folre. A Vila-seca no descarten portar-hi una construcció de 9 pisos a més de castells de la gamma alta de 8 com el 5de8 o el 4de8 amb el pilar. Els Xiquets de Tarragona tornen de vacances amb la mirada posada en sant Magí, la festa major petita de Tarragona, on els matalassers van convertir-se en colla de gamma extra la temporada passada descarregant el 2de9 emmanillat al primer intent. A Vila-seca portaran castells de 8 i mig, sense descartar el 3de9 amb folre si el darrer assaig és prou fructífer i el nombre de camises que arrosseguin a Vila-seca és suficient. 
 
Fitxa de la diada: Festa major de Vila-seca.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xiquets de Tarragona i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 1 d'agost, a les 19 h. Plaça de l'Església, Vila-seca.
Interès: Diada on es podrà veure alguna construcció de 9 pisos.
 
 
L'altra diada de dissabte serà a la urbanització la Mora de Tarragona. S'hi donen cita les dues colles del Baix Gaià, Altafulla i Torredembarra, junt amb la Colla Joves Xiquets de Valls. Els Castellers d'Altafulla arriben amb la intenció de tornar a repetir la millor actuació de la temporada, que passaria per completar els dos castells bàsics de 7 i acompanyar-los del 2de6. La Colla Joves Xiquets de Valls que dimecres vinent voldrà fer una passa endavant al Firagost, vol rodar estructures a la Mora i podria tornar a portar a plaça la tripleta de 8 i acompanyar-la del pilar de 6, que la setmana passada els va quedar carregat. Els Nois de la Torre també es plantegen portar una estructura de 7 pisos, molt probablement el 4de7, que els suposaria engegar amb bon peu aquest segon tram de temporada. 
 
Fitxa de la diada: Festa major de la urbanització la Mora.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Colla Joves Xiquets de Valls i Nois de la Torre.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 1 d'agost, a les 18 h. La Mora, Tarragona.
Interès: Diada de rodatge per part de les 3 colles participants.
 
 
L'altra gran diada del cap de setmana serà a Vilallonga del Camp, on,amb motiu de la seva festa major, hi actuaran la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Totes dues colles hauran tingut diada el dia anterior, la Vella a Vila-seca i la Jove a Vilanova i la Geltrú. La Colla Vella, que l'any passat ja va completar els dos castells bàsics de 9 a Vilallonga, voldrà tornar a repetir-los i acompanyar-los del 5de8 o el 4de8 amb el pilar, a més del pilar de 7 amb folre, de cara a un possible assalt al pilar de 8 la setmana vinent pel Firagost. La Jove, que el dia anterior té la intenció d'estrenar el 9de8 aquesta temporada a Vilanova, podria completar a Vilallonga els dos castells bàsics de 9 i el primer pilar de 7 amb folre de la temporada. 
 
Fitxa de la diada: Festa major de Vilallonga del Camp.
Amb les colles: Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 2 d'agost, a les 19 h. Plaça de l'Església, Vilal.longa del Camp.
Interès: Diada de màxims per les colles participants.

A

També et pot interessar