Foto: 

cedida

Arriba la calma

Cap de setmana de tranquil·litat per la majoria de colles castelleres
Arnau Martínez
,
07/10/2016
Fires i festes
Després de la tempesta castellera del Concurs de Castells de Tarragona, arriba una setmana de calma amb només dues actuacions al territori: la Dida Blava del Serrallo i la Fira de Bandolers d'Alcover.
Diada Blava a Tarragona
El "tinglado" 4 del port de Tarragona serà el marc de l'actuació on se celebrarà, dissabte a la tarda, la diada Blava. Els Xiquets del Serrallo seran acompanyats dels Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca.
 
La temporada s'està acabant i cap colla deixarà perdre una oportunitat per completar els objectius que s'havien marcat aquest 2016. Els Xiquets de Cambrils van actuar fa quinze dies a Amposta i aquest cap de setmana volen completar dos castells amb agulla, el 3 i el 4 de 6 i el 5 de 6, però els tres dependran dels últims assajos.
 
Els Xiquets de Vila-seca, per la seva part, seguiran rodant els castells de 6. Els de la camisa blau-cel van fer molts castells de 7 a inicis de temporada, però ara han afluixat. Encara que a la primera jornada del Concurs a Torredembarra van tornar a descarregar el 3 i el 4 de 7. El 4 de 7 amb el pilar, el jurat, seguint la normativa els hi va comptabilitzar com a intent desmuntat.
 
Els amfitrions, els Xiquets del Serrallo, també van participar al Concurs, però a l'edició de dissabte. A allà van fer tres castells de 7 i mig, però no se'n van sortir amb el pilar de 6, espadat que podrien portar a plaça aquest dissabte. Els altres castells serien de 7, dins la gamma que han treballat enguany.
 
Fitxa de la diada: Diada Blava a Tarragona.
Amb les colles: Xiquets de Cambrils, Xiquets de Vila-seca i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: dissabte 8 d'octubre, a les 18 h al Moll de Costa de Tarragona, davant el tinglado 4.
 
Fira de Bandolers a Alcover
Alcover té una vinculació amb el bandolerisme i és que cada octubre, abans de la festa major de la població, aquesta es transforma i es trasllada al segle XVI-XVII per celebrar la Fira de Bandolers. Entre els actes de la Fira se celebra una diada castellera amb els Castellers del Riberal, els Brivalls de Cornudella i la colla local.
 
Els Castellers del Riberal són la colla de la Catalunya Nord i aquesta setmana tornen a la zona tradicional. Dissabte passat van estar al Concurs amb castells de 7. Aquests castells els podrien repetir una setmana després a Alcover. Tot dependrà de les camises que arrosseguin.
La colla prioratina, els Brivalls de Cornudella, va aconseguir revalidar els castells de 7 a finals d'agost i a inicis de setembre, però ara han estat descansant uns dies. A Alcover encararan la recta final rodant castells de 6 i mig per tornar a intentar els d'un pis més a les últimes diades que els resten.
Els Xiquets d'Alcover tenen dues setmanes molt exigents; primer la fira i després la seva festa major. Els de la camisa verd oliva estan tenint una temporada complicada i han sortit de diverses places en menys de 3 castells fets. Al seu municipi volen intentar el 3 de 6 amb agulla i el 4 de 6; el tercer castell hauria de ser el 5 de 6 o el 2 de 6.
 
Amb les colles: Castellers del Riberal, Brivalls de Cornudella i Xiquets d’Alcover.
Dia, hora i lloc: dissabte 8 d’octubre, a les 18 h a la plaça del Portal d’Alcover.
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar